Recept

Blossa 22 Hurricane Spritz - en drink med flaskan på ett träbord.

Blossa Hurricane Spritz


Blossa 22 New Orleans har inspirerats av jazzens hemtrakter. Här har vi blandat en variant av den klassiska cocktailen från staden, Hurricane, med årsglöggen. Kanske lite spännande omväxling för glöggminglet?

Läs mer »
Kreoslk gryta på blommig tallrik på träbord.

Kreolsk gryta


Kreolsk gryta var en klassisker i vår matkreatör Linnea Seidels barndomshem, och är en maträtt som återkommer i hennes hem även idag. Här delar hon med sig av sitt bästa recept.

Läs mer »
Blåbärssås på träbord bredvid en skål med blåbär.

Blåbärssås


Sås gjord på blåbär - en ”skogsinspirerad” sås som är en perfekt matchning till vinets örtiga blåbärstoner och generösa fruktighet.

Läs mer »
Citrusbakad lax med grönkålssallad.

Citrusbakad lax med stekt blomkål.


Lax och citron är två smaker som verkligen gifter sig! I det här receptet blandar vi även i andra citrussmaker, och serverar med vitlöksdoftande blomkål och en god grönkålssallad. Till detta rekommenderar vi en frisk chardonnay.

Läs mer »
Vietnamesiska vårrullar på fat

Vietnamesiska vårrullar med lax.


Vietnamesiska vårrullar eller spring rolls som de också kallas är lite pilliga att göra men oerhört goda. Du kan fylla rullarna med vad du önskar men här har Linnéa gjort dem med lax, krispiga grönsaker, risnudlar, jordnötssås och sötstark srirachamajo.

Läs mer »
Bulgogi - Vendela Wikström cookalong med YOKO

Bulgogi.


Vendela Wikström är köksmästare på Tegelbacken och delar även med sig av asiatiskt matlagning på sin Instagram. Här har hon tagit fram recept på bulgogi som passar ypperligt till YOKO Riesling.

Läs mer »
Tuna Melt och ett glas rosé

Tuna Melt.


Du har väl inte missat den saftiga tonfiskmackan Tuna Melt? Här får du ett riktigt gott och enkelt recept som passar lika bra på picknicken eller som snabb lunch.

Läs mer »
Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.

Läs mer »
Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.

Snabblagad lövbiffsgryta.


Grytor och långkok hör hösten till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta!t!

Läs mer »
Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta.


En riktig tårtklassiker fylld med grädde, nötter, maräng och choklad. Receptet kommer från Stephanie Johansson som vann Hela Sverige bakar 2021.

Läs mer »
Citronmarängpaj

Citronmarängpaj.


Bjud på en syrlig och somrig citronmarängpaj. Det här receptet kommer från Elsa Billgrens senaste bok och basen är hennes svägerska, Fannys, lemon curd.

Läs mer »
Åländsk fisksoppa

Åländsk fisksoppa.


Michael Björklund har utsetts till Årets kock i både Sverige och Finland. Det här receptet är hämtat ur hans bok "Min Nordiska mat" och innehåller en av de råvaror Michael är särskilt svag för - abborre.

Läs mer »
Guacamole

Godaste guacamolen.


Hemlagat är bäst! Och enklare än vad du tror. Hoppa över kryddpåsen och gör din egen avokadoröra. Extra god blir guacamolen om du mortlar i stället för att mixa avokadon och låter den vara lite bitig!

Läs mer »