Big Peat's rökiga BBQ Sauce - den ultimata grillsåsen.

Big Peat är whiskyn från Islay som är känd för sin söta torvsmak och rökiga karaktär - något som gör den till en perfekt följeslagare till grillad mat. 

Big Peat's BBQ Sauce

Big Peat är den prisbelönta whiskyn från Islay som är känd för sin söta torvsmak och rökiga karaktär - något som gör den till en perfekt följeslagare till grillad mat.

Ingredienser

  • 100 ml Big Peat Islay Malt Scotch Whisky

  • 300 ml tomatketchup

  • 20 ml äppelcidervinäger

  • 50 g brunt socker

  • 50 ml mörk soyasås

  • 1 liten gul lök, finhackad

  • 4 pressade vitlöksklyftor

  • 1 röd chilifrukt, finhackad

  • 1 tsk rökt paprikapulver

  • 1 nypa salt och peppar

Gör så här

    1. Stek löken och vitlöken i olja tillsammans med chilin och sockret.

    2. Tillsätt soyasåsen, ketchup, äppelcidervinäger och Big Peat whisky.

    3. Krydda med salt, peppar och rökt paprika.

    4. Koka upp och låt sjuda i 15 minuter för att reducera vätskan. Servera till grillat kött och grönsaker.

Douglas Laing sortiment

Douglas Laing


Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky.

Läs mer »