Röda grillviner som klarar biffen.
Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »Big Peat är whiskyn från Islay som är känd för sin söta torvsmak och rökiga karaktär - något som gör den till en perfekt följeslagare till grillad mat.
Big Peat är den prisbelönta whiskyn från Islay som är känd för sin söta torvsmak och rökiga karaktär - något som gör den till en perfekt följeslagare till grillad mat.
100 ml Big Peat Islay Malt Scotch Whisky
300 ml tomatketchup
20 ml äppelcidervinäger
50 g brunt socker
50 ml mörk soyasås
1 liten gul lök, finhackad
4 pressade vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt, finhackad
1 tsk rökt paprikapulver
1 nypa salt och peppar
Stek löken och vitlöken i olja tillsammans med chilin och sockret.
Tillsätt soyasåsen, ketchup, äppelcidervinäger och Big Peat whisky.
Krydda med salt, peppar och rökt paprika.
Koka upp och låt sjuda i 15 minuter för att reducera vätskan. Servera till grillat kött och grönsaker.
519,00 kr
Big Peat är en så kallad vatted malt (blended malt). I blandningen ingår whisky från Ardbeg, Caol Ola, Bowmore och Port Ellen. Med 40 i ppm bjuder Big Peat på en kraftig Islaykaraktär. Smaken bjuder på inslag av sälta, vanilj och lakrits samt en kraftig rökighet. Avslutas med en lång eftersmak och ett härligt avslut med torv och sälta.
Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »En grillad hamburgare med den spännande kombinationen av mögelost och egengjord senap med en whiskeytoner.
Läs mer »Det finns ett par saker jag nästan alltid väljer om det är med på menyn. En av de sakerna är rökta räkor. Det är bland det bästa jag vet och jag kan äta precis hur många som helst. Men det är ju faktiskt riktigt enkelt att röka räkor själv hemma!
Läs mer »Att använda whisky i maten är kanske inte något vi gör dagligen. Både viltfärsbiffarna och den gräddiga såsen har smaksatts med whisky. Till det potatiskakor av riven potatis och Västerbottensost. Receptet hittar du här!
Läs mer »Efter över 65 år i branschen har Douglas Laing & Co byggt upp en otrolig expertis inom blandning och framställning av skotsk maltwhisky.
Läs mer »