Friterade räkor med avokado och basilikamajonnäs.
Den här läckra rätten gjord på jätteräkor kompletteras med grönkål, aubergine, avokado och en basilikamajonnäs samt ett gott vitvin.
Läs mer »Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.
Färsen kryddas med afrikanska smaker och på tallriken möter köttbullarna både chilihetta och koriander i tomatsalsan. Servera med ett fruktigt rött vin av de klassiska sydafrikanska druvorna cincault och pinotage.
800 g lammfärs
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk ingefära (hackad)
2 ägg
1 dl panko-mjöl
2 msk mangochutney
2 tsk currypulver
1 tsk gurkmeja
1,5 tsk salt
malen svartpeppar
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
Blanda dem med färsen, äggen, chutney och panko-mjöl.
Tillsätt kryddorna och blanda noggrant.
Forma smeten till köttbullar.
Grädda köttbullarna i en 180-graders (varmlufts)ugn i cirka 15 minuter, eller stek i en stekpanna.
250 g tomater
0,5 rödlök
0,5 röd chili
0,5 dl hackad koriander
2 tsk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 tsk vitvinsvinäger
malen svartpeppar
Halvera tomaterna, ta bort stjälkarna och hacka i små bitar.
Skala och hacka rödlöken.
Tillsätt olivolja och vitvinsvinäger och blanda i chili och koriander.
Krydda salsan med salt och svartpeppar.
Låt gärna ingredienserna stå en stund innan servering.
500 g linguinepasta eller spaghetti
1 tsk gurkmeja
Koka pastavattnet och tillsätt salt och gurkmeja.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
mangochutney
rostade mandelflarn
färsk koriander
Servera Bobotie-köttbullarna med gul pasta, mangochutney och tomatsalsa.
Garnera med mandelflarn och koriander. Servera med ditt goda rödvin!
121,00 kr
Nederburg The Winemasters Cinsault Pinotage har en inbjudande doft med inslag av röda frukter, plommon, kryddor och en fläkt av kakao. Smaken är trevligt fruktig med toner av röda och mörka frukter, blå plommon, kryddor, lakritschoklad samt ett stråk av örter.
Recept: Louise Merus
Den här läckra rätten gjord på jätteräkor kompletteras med grönkål, aubergine, avokado och en basilikamajonnäs samt ett gott vitvin.
Läs mer »Den här smakrika pajen är fylld med pumpa och getost. Förälska dig i kocken Louise Mérus höstrecept och njut tillsammans med ett gott sydafrikanskt vin.
Läs mer »Rooibossmakande pannacotta får utsökt sällskap av äppelkompott med stjärnanis och macadamianötter. Avnjut med ett gott dessertvin.
Läs mer »Omgärdad av praktfulla berg och otaliga vingårdar anses Stellenbosch vara en av Sydafrikas vackraste städer. folk o folks utsände har varit där, och kan intyga att den gav ett gott intryck – både för ögat, själen och gommen.
Läs mer »Matkreatören och Youtube-profilen Filip Poon besökte i juni Sydafrika för att lära sig mer om landets mat och viner. För folk o folk berättar han om resan - men också om vad som inspirerar honom och varför han vill laga mat på Youtube..
Läs mer »