Bratwurstpanna.

Satsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!

Bratwurstpanna med ett glas vitt vin
Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner

Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner

Österrike

Systembolaget nr:

7850101

99,00 kr


logo

4

logo

0 h 50 min

Bratwurstpanna:

Ingredienser

  • 6 potatisar

  • 6 morötter

  • 4 rödlökar

  • 2 bananschalottenlökar (vanliga går bra)

  • 4 typiska bratwurst korvar av valfri sort

  • olivolja

  • salt och peppar

  • färsk gräslök

Gör så här

    1. Tvätta och borsta potatis och morötter. Skala löken och klyfta den.

    2. Lägg potatisen på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn 200 C i 20 minuter.

    3. Lägg sedan i lök och morötter och tillaga i ytterligare 20 minuter.

    4. Dela korven i ett par tre bitar vardera. Stek på medelhög värme i stekpanna.

    5. Blanda grönsaker med potatis. Klipp över gräslök och servera med senapssås

Senapssås:

Ingredienser

  • 3 msk crème fraîche

  • 1 msk majonnäs

  • 2-3 msk valfri grovkornig senap

Gör så här

    1. Blanda ihop senap, majonnäs och crème fraiche.

    2. Smaka av om du vill ha mer senap i.

Vintips till bratwurstpanna med senapssås:

Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner

99,00 kr


Till bratwurstpannnan rekommenderar vi ett glas Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner Vinet har en fruktigt doft med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.

Vinserien Kein Name

Kein Name - vinerna utan namn.


Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!

Läs mer »
Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.

Läs mer »