Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Satsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!
6 potatisar
6 morötter
4 rödlökar
2 bananschalottenlökar (vanliga går bra)
4 typiska bratwurst korvar av valfri sort
olivolja
salt och peppar
färsk gräslök
Tvätta och borsta potatis och morötter. Skala löken och klyfta den.
Lägg potatisen på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn 200 C i 20 minuter.
Lägg sedan i lök och morötter och tillaga i ytterligare 20 minuter.
Dela korven i ett par tre bitar vardera. Stek på medelhög värme i stekpanna.
Blanda grönsaker med potatis. Klipp över gräslök och servera med senapssås
3 msk crème fraîche
1 msk majonnäs
2-3 msk valfri grovkornig senap
Blanda ihop senap, majonnäs och crème fraiche.
Smaka av om du vill ha mer senap i.
109,00 kr
Till bratwurstpannnan rekommenderar vi ett glas Kein Name Niederösterreich Grüner Veltliner Vinet har en fruktigt doft med rena fina toner av aprikos, tropisk frukt och en släng av vitpeppar. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av tropisk frukt, aprikos, citrus och vitpeppar.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!
Läs mer »Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.
Läs mer »Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
Läs mer »