Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.

En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga. 

Cacio e pepe i en tallrik dukat på ett bord
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

2069

230,00 kr


logo

4

logo

0 h 30 min

Cacio e pepe är en riktig klassiker i det italienska köket. Trots få ingredienser blir det här en pastarätt du sent kommer glömma. Se till att använda en ost som har god kvalité och massor av smak! Se även till att använda riktigt hett pastavatten till såsen, det gör att osten smälter fint och ger en krämig och god sås som pastan absorberar.

Ingredienser

  • 400 g pasta

  • 25 g smör

  • 2 tsk nymald svartpeppar

  • 160 g riven parmesan eller pecorino

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När det är cirka 2 minuter kvar av koktiden, häll av pastavattnet men spar ca 3 dl vatten.

    2. Smält smöret i en stekpanna. Ha i svartpepparn och låt pepparn värmas cirka 2 minuter

    3. Tag av från värmen. Häll på 1 dl hett pastavatten.

    4. Rör i nästan all riven ost och blanda till en krämig sås.

    5. Tillsätt spagettin och späd eventuellt med mer pastavatten.

    6. Smaka av med salt och peppar, toppa pastan med resterande mängd riven ost.

Vintips till Cacio e pepe: 

Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box

230,00 kr


Till den här pastarätten rekommenderar vi Drostdy-Hofs Chenin Blanc som  har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika.

Recept: Linnéa Seidel