Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Cacio e pepe är en riktig klassiker i det italienska köket. Trots få ingredienser blir det här en pastarätt du sent kommer glömma. Se till att använda en ost som har god kvalité och massor av smak! Se även till att använda riktigt hett pastavatten till såsen, det gör att osten smälter fint och ger en krämig och god sås som pastan absorberar./ Linnéa
Ingredienser
400 g pasta
25 g smör
2 tsk nymald svartpeppar
160 g riven parmesan eller pecorino
salt & svartpeppar
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När det är cirka 2 minuter kvar av koktiden, häll av pastavattnet men spar ca 3 dl vatten.
Smält smöret i en stekpanna. Ha i svartpepparn och låt pepparn värmas cirka 2 minuter
Tag av från värmen. Häll på 1 dl hett pastavatten.
Rör i nästan all riven ost och blanda till en krämig sås.
Tillsätt spagettin och späd eventuellt med mer pastavatten.
Smaka av med salt och peppar, toppa pastan med resterande mängd riven ost.
Vintips till Cacio e pepe:
Drostdy-Hof Chenin Blanc, 3000ml, box
214,00 kr
Till den här pastarätten rekommenderar vi Drostdy-Hofs Chenin Blanc som har en fruktig och frisk doft av tropisk frukt, äpple grapefrukt, lime och persika.
Hel citronkyckling i ugn.
En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.
Läs mer »Ugnsrostad blomkål med flagad mandel.
En härligt ugnsrostad blomkål med flagad mandel som ger fin kontrast. Ät den som den är, till en sallad eller som tillbehör till middagen.
Läs mer »Solgul fisksoppa med torsk och lax.
Ett riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs mer »