Calvadosäpplen med nötter och kesella.

Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.

Calvados med äpplen
Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

Frankrike

Systembolaget nr:

5801

335,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 15 min

Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.

Calvadosäpplen med nötter och kesella

Ingredienser

  • 4 äpplen

  • 1/2 dl smör

  • 1,5 dl socker

  • 1 dl calvados

  • 1 dl hackade nötter av valfri sort, till exempel hasselnötter

  • 3 dl kesella

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 250 grader.

    2. Skala och skär äpplena i klyftor och stek dem i smör.

    3. Häll på hälften av sockret.

    4. Häll sedan över calvadosen, och låt äpplena puttra tills det att de blivit lite mjuka. Var försiktigt så att de inte kokar sönder! Placera äpplena i ugnssäkra glas eller formar, strö på nötterna och resterande del av sockret. Toppa med kesellan. Grädda i ungefär fem minuter.

Boulard Grand Solage Pays d'Auge, 700ml

335,00 kr


En riktigt välgjord calvados som passar fint att avnjuta som avec tillsammans med denna äppeldessert.