Calvados - allt du vill veta om äpplets motsvarighet till Cognac.
I det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs mer »Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
Underbart god dessert som går fort att göra och där calvados får vara med och förgylla äppelsmaken.
4 äpplen
1/2 dl smör
1,5 dl socker
1 dl calvados
1 dl hackade nötter av valfri sort, till exempel hasselnötter
3 dl kesella
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skär äpplena i klyftor och stek dem i smör.
Häll på hälften av sockret.
Häll sedan över calvadosen, och låt äpplena puttra tills det att de blivit lite mjuka. Var försiktigt så att de inte kokar sönder! Placera äpplena i ugnssäkra glas eller formar, strö på nötterna och resterande del av sockret. Toppa med kesellan. Grädda i ungefär fem minuter.
356,00 kr
En riktigt välgjord calvados som passar fint att avnjuta som avec tillsammans med denna äppeldessert.
I det nordliga franska landskapet Normandie växer inga druvor. Här görs istället smakrik och aromatisk calvados på traktens äpplen.
Läs mer »Linnéas recept på vinkokta äpplen och mascarponekräm som garanterat gör succé på middagen.
Läs mer »Ett recept där du har den klassiska semelbullen med härlig kardemummasmak och den karaktäristiska mandelmassan, men har även fått smak av ett syrligt äpple och calvados.
Läs mer »