Caesarsallad.

En klassiker bland sallader som du enkelt slänger ihop med kyckling och den karaktäristiska caesardressingen.

Caesarsallad med Ruby Zin.
Ruby Zin

Ruby Zin

USA

Systembolaget nr:

76680

112,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

En enkel sallad som ändå mättar. För lite extra sälta kan du strimla och steka lite bacon och smula över salladen på slutet.

Dressing:

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 1 dl matolja 

  • 5 st sardeller 

  • 1 st vitlöksklyftor 

  • 1 msk worcestershiresås

  • 1 dl riven parmesanost

  • 1 msk dijonsenap 

  • salt

Gör så här

    1. Koka äggen i 3 min och kyl dem sedan i isvatten.

    2. Skala äggen och mixa slätt med alla ingredienser utom olja.

    3. Tillsätt oljan droppvis, smaka av med salt.

Salladen:

Ingredienser

  • 400 g grönkål

  • 1 st kålrabbi

  • 1 st rödlök

  • 4 skivor surdegsbröd 

  • 2 msk olivolja

  • 4 st kycklinglårfiléer

  • parmesanost

  • salt 

  • peppar

  • servera med sallad på grönkål och säsongens grönsaker.

Gör så här

    1. Plocka ner grönkålen och tvätta ordentligt. Skiva lök och kålrabbi och lägg i isvatten.

    2. Riv brödet i stora bitar och stek på medelvärme med olivolja tills det är gyllenbrunt och krispigt.

    3. Salta och peppra kycklingen, och stek på medelvärme i en stekpanna.

    4. Värm en till stekpanna och ställ den tomma, varma pannan på kycklingen med aluminiumfolie emellan, stek i 8 min eller tills skinnet är krispigt och kycklingen är klar. Lägg åt sidan och låt vila i minst 4 min.

    5. Skiva kycklingen, torka salladen och blanda i dressingen. Lägg i en skål och riv över parmesan.

Vintips till salladen:

Ruby Zin

112,00 kr


Ruby Zin är ett bärigt vin med mycket smak av blåbär, hallon, örter och vanilj. Ruby Zin är framtaget i samarbete med Laila Bagge. Vinet har en garanterat låg halt av histaminer och tanniner. Vinet finns även på bag-in-box.