Chèvre chaud.
En klassisk fransk anrättning som här paras med ugnsrostad pumpa och betor - en fantastisk kombination av smaker. Recept med vintips hittar du här.
Chèvre chaud är en klassisk fransk rätt som består av gratinerad getost på bröd. Till chèvre passar något sött perfekt. Här har jag tagit pumpa som blir väldigt söt i smaken när den ugnsbakas. En fantastisk kombination!
Rotfrukterna:
Ingredienser
500 g butternutpumpa
200 g polkabetor
2 msk olivolja
1 tsk örtsalt
Gör så här
Skala pumpa och betor. Lägg ut på en ugnsfast plåt. Ringla över olja och salt.
Ugnsbaka i 225°C i cirka 20 minuter.
Chèvre Chaud:
Ingredienser
200 g chèvre
surdegsbröd
1 dl valnötter
200 g blandad bladsallad
4 msk olivolja
4 msk flytande honung
1 msk rödvinsvinäger
ett par nypa flingsalt
Gör så här
Medan rotfrukterna ugnbakas så kan du skära surdegsbrödet och osten i skivor.
Tag ut plåten ur ugnen. Placera ut brödskivorna med osten på.
Gratinera i cirka 8 minuter eller tills osten blivit mjuk och krämig. Se upp så osten inte bränns vid.
Blanda samman olja, honung, vinäger och salt.
Strö valnötter och sallad runt om de gratinerade smörgåsarna. Ringla dressingen över osten. Servera direkt.
Vintips till Chèvre Chaud:
Robert Mondavi Private Selection Sauvignon Blanc
109,00 kr
129,00 kr
Det här vinet passar fint till chèvre chaud med sin torra, friska och fruktiga smak med fina toner av krusbär, färska örter, melon, citron och persika.
Citronkyckling med vitlök och timjan.
Kyckling i ugn går alltid hem. I det här goda receptet fylls kycklingen med citron, vitlök och timjan som serveras med sås och ugnsbakad potatis.
Läs mer »