Fireballvåffla med smörstekta persikor, glass och hallon.
Homemade by Cecilia har skapat en våffla med smak av likören Fireball, som serveras med smörstekta persikor och annat gott.
Läs mer »Matkreatören Sofia Henriksson bjuder på en fantastisk chokladfondant med kryddig kanellikör som serveras med egen vaniljglass och apelsinzest.
Matkreatören, kokboksförfattaren och tidigare vinnaren i Sveriges Mästerkock Sofia Henriksson bjuder här på en fantastisk chokladfondant med kryddiga toner av kanellikören Fireball. Chokladskapelsen serveras med egen, krämig vaniljglass och apelsinzest.
150 g mörk choklad
1 dl strösocker
150 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 äggulor
1 msk vetemjöl
1 msk kakao
1 apelsin, zest
2 msk Fireball
kakao till formarna
Smörj små formar med smör och täck med kakao.
Vispa smör och socker fluffigt och vitt.
Smält chokladen över vattenbad.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa under tiden.
Häll över äggulor och choklad.
Vispa ner vetemjöl och kakao.
Vänd sist ner apelsinzest och Fireball.
Häll upp smeten i formarna 3/4 fulla.
Grädda i ugnen 200 grader i 8 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Garnera med glass, kanel och apelsinzest.
1,5 dl kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 nypa vaniljpulver
Vispa grädden.
Lägg i den kondenserade mjölken och vaniljpulvret.
Ställ in i frysen minst i några timmar innan servering.
199,00 kr
Fireball har en mycket söt, kryddig smak med hetta och tydlig karaktär av kanel, inslag av ingefära och apelsin. Eftersmaken har en lätt sötma som balanseras fint med kanelsmaken.
Homemade by Cecilia har skapat en våffla med smak av likören Fireball, som serveras med smörstekta persikor och annat gott.
Läs mer »Cecilia Hagerling Larsson har gjort en festlig och dundergod donut-tårta som får en extra kick av den kryddiga whiskylikören Fireball.
Läs mer »Micke Gustafssons recept på kycklingvingar med en härligt söt glaze med sting, som serveras med coleslaw och blue cheese dip.
Läs mer »Instagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?
Läs mer »