Gelato Scarfò ger ut kokbok med Sveriges godaste glass.
Gelato Scarfò är en av Sveriges bästa glassbarer och nu ger Hanna och Angelo Scarfò ut boken ”Gelato” om äkta italiensk glass och sina bästa recept.
Läs mer »Det här fantastiska receptet på äkta italiensk chokladglass kommer från den nya boken "Gelato" som är skriven av Hanna och Angelo Scarfò.
Det fantastiska receptet på äkta italiensk glass kommer från Hanna och Angelo Scarfòs bok "Gelato" och såhär skriver de om detta recept:"När ett recept innehåller kakao ser vi alltid till att värma upp vätska och kakao till en temperatur på 90 grader eller mer. Det gör att alla aromer i kakaon frigörs och ger mer smak åt gelaton. Choklad däremot kan vara käslig för värme och tillsätts först efter upphettning."(Observera att det krävs en glassmaskin för det här receptet!)
270 g standardmjölk
30 g vispgrädde
67 g choklad, 70 %
3 g kakaopulver, 22-24 %
48 g äggula (1 äggula = ca 18 g)
67 g rårörsocker
17 kokossirap
3/4 krm salt
3/4 gelatinblad
Finhacka chokladen och ställ åt sidan i en skål.
Lägg gelatinet i en annan skål med kallt vatten.
Koka upp mjölk, grädde, kakao, kokossirap och salt under omrörning i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Ta av från plattan och låt stå.
Vispa äggula och socker ljust och luftigt i en separat bunke.
Under omrörning, häll över cirka hälften av mjölkblandningen på socker- och äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen med resterande mjölkblandning och värm under omrörning till 85 grader.
Lägg i gelatinet och vispa tills det lösts upp. Lägg i chokladhacket och mixa direkt med stavmixer till en jämn smet.
Häll över smeten i en behållare, täck med plastfolie och ställ i iskallt vattenbad för snabb nedkylning.
När vätskan svalnat till cirka 30 grader, ställ in i kylskåp och låt mogna cirka 12 timmar (minst 6 timmar och som mest 18 timmar).
Mixa smeten en sista gång med stavmixer, häll i glassmaskinen och frys till önskad konsistens.
Recept: Hanna och Angelo Scarfò
Gelato Scarfò är en av Sveriges bästa glassbarer och nu ger Hanna och Angelo Scarfò ut boken ”Gelato” om äkta italiensk glass och sina bästa recept.
Läs mer »Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs mer »Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Läs mer »Gör finaste glasspinnarna till påsk! Blanda, fyll formarna och frys - superenkelt och supergott.
Läs mer »