Citron- och vitlökslinguine med räkor.

En snabblagad pasta med räkor och smak av citron och vitlök. Passar lika bra som lyxig vardagsmat som till helgen. Varför inte servera med ett glas bubbel?

Pasta med räkor och vitlök.
Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling

Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling

Österrike

Systembolaget nr:

776301

109,00 kr


logo

4

logo

0 h 20 min

Ett pastarecept som går utmärkt att servera med en mousserande Grüner Veltliner är denna citron- och vitlökslinguine med räkor. De friska och syrliga smakerna av citron och vitlök kompletterar de fruktiga och mineraliska tonerna i Grüner Veltliner.

Citron- och vitlökslinguine med räkor:

Ingredienser

  • 400g linguine

  • 500g räkor, skalade och urtagna

  • 4 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 citron, zest och saft

  • 2 dl grädde

  • 2 msk olivolja

  • salt och peppar

  • färsk persilja, hackad (för garnering)

Gör så här

    1. Koka linguine enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Spara en kopp pastavatten och dränera resten.

    2. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och sautera tills den är gyllenbrun.

    3. Lägg i räkorna och stek dem tills de blir rosa, cirka 2-3 minuter per sida.

    4. Lägg i citronzest och citronsaft, följt av grädde. Låt det sjuda i cirka 5 minuter.

    5. Tillsätt den kokta linguinen i pannan och blanda väl. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.

    6. Smaka av med salt och peppar efter smak.

    7. Strö över hackad persilja och servera omedelbart.

Vintips till pastan:

Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling

109,00 kr


Denna rätt är en utmärkt följeslagare till en mousserande Grüner Veltliner, eftersom den friska syran och de mineraliska tonerna i vinet skulle komplettera rättens rika och krämiga textur samt dess citrustoner. Vi rekommenderar Goldeck Grüner Veltliner Dry Sparkling.