Krämig pasta med kronärtskocka, citron och burrata.
En pasta som du enkelt slänger ihop på 30 minuter men som smakar helt otroligt av citron, kronärtskocka, vitlök och burrata. En garanterad succé!
Läs mer »En snabblagad pasta med räkor och smak av citron och vitlök. Passar lika bra som lyxig vardagsmat som till helgen. Varför inte servera med ett glas bubbel?
Ett pastarecept som går utmärkt att servera med en mousserande Grüner Veltliner är denna citron- och vitlökslinguine med räkor. De friska och syrliga smakerna av citron och vitlök kompletterar de fruktiga och mineraliska tonerna i Grüner Veltliner.
400g linguine
500g räkor, skalade och urtagna
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 citron, zest och saft
2 dl grädde
2 msk olivolja
salt och peppar
färsk persilja, hackad (för garnering)
Koka linguine enligt anvisningarna på förpackningen i saltat vatten. Spara en kopp pastavatten och dränera resten.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och sautera tills den är gyllenbrun.
Lägg i räkorna och stek dem tills de blir rosa, cirka 2-3 minuter per sida.
Lägg i citronzest och citronsaft, följt av grädde. Låt det sjuda i cirka 5 minuter.
Tillsätt den kokta linguinen i pannan och blanda väl. Om såsen är för tjock, tillsätt lite av det sparade pastavattnet tills du får önskad konsistens.
Smaka av med salt och peppar efter smak.
Strö över hackad persilja och servera omedelbart.
97,00 kr
Fruktig, ungdomlig och mycket frisk sauvignon blanc med inslag av krusbär, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus. Perfekt till rätter med fisk eller skaldjur, gärna med syrliga komponenter i tillagningen. Arniston Bay Sauvignon Blanc Fairtrade är buteljerad i en pappersflaska - Frugal Pac.
En pasta som du enkelt slänger ihop på 30 minuter men som smakar helt otroligt av citron, kronärtskocka, vitlök och burrata. En garanterad succé!
Läs mer »Paret Nordin delar här med sig av ett av sina mest klassiska pastarecept – spaghetti alla carbonara, så som den gjordes av tant Gina på en osteria i Rom på 80-talet.
Läs mer »Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Läs mer »Linnéa bjuder på en härligt krämig pasta med tärnad aubergine, karamelliserad lök och entrecôte som passar riktigt bra till ett mulligt rött vin.
Läs mer »