Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
4 dl vetemjöl
1 äggula
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 dl hett vatten
Koka upp vatten i en kastrull eller vattenkokare
Arbeta in mjölet i vattnet.
Tillsätt sedan olivolja, salt, äggula. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila övertäckt en timme.
300 g rökt fläsk
1 gul lök
2 dl crème fraîche
en nypa flingsalt
2 dl riven ost av typerna Wilstermarch eller Tilsit
grovmalen färsk svartpeppar från kvarn
Förbered topping: skär fläsket i små strimlor. Skala och strimla lök. Riv ost. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
Sätt in en plåt i ugnen och låt den bli varm.
Dela degen i tre delar och kavla ut en deg i taget med lite extra mjöl. Kavla cirka 2 mm tunt. Lägg försiktigt över den utkavlade degen på bakplåtspapper.
Sprid ut ett lager crème fraiche över degen. Sprid ut ost. Vidare lök och fläsk samt sist svartpeppar. Tips är att göra en i taget.
Ta ut den varma plåten och för över flammkuchen på bakplåtspappret direkt på den heta plåten. Grädda en flammkuchen i taget i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. (Olika ugnar har olika egenskaper, var uppmärksam på tillagningstid så att den ej blir bränd.)
Servera direkt tillsammans med salladen.
en bit vitkålshuvud
2 msk surkål
1 rödlök
1 dl färsk spenat
olivolja och vitvinsvinäger
Hyvla vitkålen tunt och skala och skiva rödlöken i ringar.
Blanda ihop med övriga ingredienser.
Avsluta med en skvätt vinäger samt litet olivolja.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Läs mer »Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!
Läs mer »Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.
Läs mer »Satsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!
Läs mer »