Glasspinnar med tropisk frukt och Amarula.
Vackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs mer »Linnéa bjuder här på recept på en riktigt härlig och somrig granité med äpple. Enkel att göra och perfekt att servera som dessert på sommarens bjudningar.
Nu har den stora nedräkningen till sommarlov och semester börjat här hemma! Det är bara att konstatera, sommaren väntar runt hörnet även om man inte riktigt känner det i luften än. Men jag lovar, den är på gång! Och i sommar, då kommer vi äta den här desserten. Om och om igen.
Enkel att göra och passar utmärkt efter en grillmiddag på altanen.Den här veckan har jag nämligen gjort en fräsch granité på krispiga Granny Smith-äpplen. Jag valde att ha skalet kvar på äpplena. Dels ger det lite fin färg, men jag gillar också att det är små skalbitar i min granité. Men det är helt en smaksak. Det går självklart bra att skala äpplena om man föredrar det.
1 dl strösocker
3 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
3 ekologiska Granny Smith-äpplen
1 ekologisk lime
Blanda socker och vatten i en kastrull. Låt det sjuda tills allt socker har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna helt.
Dela och kärna ur äpplena. Skala dem om du vill.
Lägg sedan alla äppelbitar i en blender. Riv skalet och pressa saften från en lime direkt över äpplena i blendern. Mixa till en slät puré.
Blanda äppelpurén med sockerlagen och häll upp i en glasburk med lock (eller annan fryntlig, stadig burk).
Frys in i minst 4 timmar.
Dra eller skrapa sedan fram iskristaller med hjälp av en gaffel i granitén.
Du kan sedan låta din granité stå i frysen fram tills den ska serveras.
citronmeliss
socker
lime
Dra en skiva lime runt kanten på 4 glas.
Doppa i strösocker tills du fått en fin sockrad kant.
Ställ in i frysen minst 30 minuter innan servering.
Fördela granité i glasen och toppa med citronmeliss. Servera direkt.
79,00 kr
Platino Pink Moscato har en fräsch och blommig doft med inslag av röda bär, litchi och örter. Söt, bärig, något blommig smak med inslag av litchi, röda bär, citrus och örter. En moscato som passar lika bra som sällskapsdryck, som ingrediens till drinkar eller till lättare desserter på frukter och bär.
Recept: Linnéa Seidel
Vackra och goda glasspinnar med tropiska frukter som du gör själv.
Läs mer »Provat en mojito med smak av päron? Vi trodde inte det. Följ vårt recept och gör din egen mojito med somriga päron och frisk lime med hjälp av Xanté, du kommer inte ångra dig!
Läs mer »Linnéas sangriaglassar är något som du bara måste prova att göra i sommar!
Läs mer »Bål är tacksamt att servera till många när man själv vill ha tid att mingla med gästerna och här tipsar vi om 10 goda bålrecept.
Läs mer »