Getostsallad med rödbetor och valnötter.

Linnéa toppar salladen med lite färska blåbär som bidrar med sötma som står sig fint mot den salta osten.

Getostsallad med rödbetor och valnötter
logo

4

logo

0 h 20 min

Getost är en otroligt mångsidig ost som kan användas till mycket. Idag blev det en härlig sallad av den som alltid går hem. Jag gillar att bränna av ytan på osten när jag skivat den. Men har du ingen brännare är det inget måste, osten går såklart lika bra att fördela i mindre bitar över salladen.

Getostsallad med rödbetor och valnötter:

Ingredienser

  • ca 400 g förkokta rödbetor

  • 180 g getost

  • 100 g ruccola

  • 125 g blåbär

  • 100 g valnötter

  • olivolja

  • salt & svartpeppar

Gör så här

    1. Skiva eller dela rödbetorna i lagom stora delar.

    2. Skär getosten i skivor och bränn gärna av ytan med en gasbrännare.

    3. Lägg ut ruccola på ett stort fat. Toppa med rödbetor, getost. blåbär och valnötter.

    4. Ringla över lite god olivolja, salt och peppar. Servera direkt.

Vintips till getostsalladen:

Zonnebloem Sauvignon Blanc

99,00 kr


En sauvignon blanc kan passa mycket bra med en getostsallad där sälta, syra och fett får mötas i en elegant dans. Zonnebloem är ett friskt vin med aromatiska inslag och smak av gröna äpplen, päron, passionsfrukt, svartvinbärsblad och lime.

Riesling for you and for me

75,00 kr


Vinet bjuder på inbjudande fruktiga toner och härlig syra. Ett lättdrucket vin med underbar doft och smak av tropiska frukter, läskande toner av citron, lime och mandarin samt en syra som ger vårkänslor.

Recept: Linnéa Seidel