Helstekt älgfilé provençale.
Låt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs mer »Recept på halstrad lax serverad med härligt gräddstuvad grönkål. Tips! Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i ca 4 minuter innan du vänder.
En bit fint halstrad lax är något jag verkligen gillar. Men ha tålamod. Flytta inte runt laxen i stekpannan utan låt den ligga still i cirka 4 minuter innan du vänder på den. Servera en härligt gräddstuvad grönkål till laxen. Smaka av och se om du behöver tillsätta lite extra salt eller inte. Det beror på hur mycket sälta du får från ost och fond./Linnéa Seidel
ca 800 g lax med skinnet kvar
havssalt
olja
ca 800 g lax med skinnet kvar
Skär laxen i 4 portionsbitar.
Strö salt i en stekpanna och ringla i olja. Låt stekpannan bli riktigt varm. Lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Stek laxen på medelhög värme i cirka 4 minuter.
Vänd fisken och låt den få färg på köttsidan i cirka 2 minuter. Tag av från värmen så att fisken inte fortsätter att tillagas.
400 g grönkål
smör
3 dl vispgrädde
1/2 msk grönsaksfond
1 tsk strösocker
1 dl vällagrad ost
vitpeppar
ev salt
granatäpplekärnor
färsk grönkål
Ta bort den grova stammen och skär ner grönkålen i mindre bitar. Stek i lite smör tills den mjuknar men inte får färg. Tillsätt grädde, fond och socker.
Låt sjuda i cirka 20 minuter. Tillsätt eventuellt mer grädde om det behövs.
Rör i osten och låt den smälta.
Smaka av med vitpeppar och eventuellt lite salt.
Lägg upp laxen på ett fat, dekorera med färsk grönkål och granatäpplekärnor. Servera med den gräddstuvade grönkålen.
92,00 kr
Denna trevliga riesling som bjuder på fruktig smak med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor blir ett härligt komplement till laxen. "Bra köp" enligt Allt om Vin och fina poäng i Munskänken med Vinjournalen.
Recept: Linnéa Seidel
Låt köket fyllas av de fantastiska dofterna från en helstekt älgfilé med massor av örtkryddor. Servera med silkeslen potatispuré och smörstekta rotfrukter.
Läs mer »En ostbricka med massor av goda smaker är alltid ett uppskattat inslag på middagsbjudningen. Här tipsar vi även om några snapsar som passar utmärkt till ost.
Läs mer »Bag-in-box är en förpackning vi svenskar brinner för lite mer än man gör i andra länder. Den är praktisk, miljövänlig och bjuder ofta på bra viner. Här är din guide till de bästa röda boxarna i jul och nyår.
Läs mer »