Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad.

Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.

Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad
Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

Tyskland

Systembolaget nr:

7929901

89,00 kr


logo

4

logo

0 h 40 min

Krispig sallad:

Ingredienser

  • 2 polkabetor

  • 2 majrovor

  • 2 gula morötter

  • 1 bit rättika

  • 10 rädisor

  • 1 liten fänkål

  • salladskrasse eller andra valfria späda salladsblad

  • olivolja

  • vitvinsvinäger

  • pressad citron

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Förbered grönsakerna som ska hyvlas genom att tvätta, skrubba och eventuellt skala om det behövs.

    2. Hyvla sedan tunna skivor av betor, majrovor, rättika, morötter, rättika samt fänkål med en mandolin.

    3. Blanda vitvinsvinäger, pressad citron i en skål och vänd grönsakerna i dressingen.

    4. Lägg upp grönsakerna på en tallrik och servera med laxen.

Halstrad lax:

Ingredienser

  • 4 laxkotletter (vanlig laxfilé går bra)

  • rapsolja

Gör så här

    1. Halstra laxen på medelhög värme i en grillpanna 2-3 minuter på varje sida i rapsolja. Vanlig stekpanna går också bra som alternativ.

    2. Låt laxen vila ett par minuter.

Vintips till halstrad lax med sallad:

Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling

89,00 kr


Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.

Vinserien Kein Name

Kein Name - vinerna utan namn.


Kein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!

Läs mer »
Purjolöksstrudel med champinjoner och ett glas Kein Name Zweigelt Rosé

Purjolöksstrudel med champinjoner.


Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.

Läs mer »