Halstrade laxkotletter med hyvlad krispig sallad.
Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Krispig sallad:
Ingredienser
2 polkabetor
2 majrovor
2 gula morötter
1 bit rättika
10 rädisor
1 liten fänkål
salladskrasse eller andra valfria späda salladsblad
olivolja
vitvinsvinäger
pressad citron
salt och svartpeppar
Gör så här
Förbered grönsakerna som ska hyvlas genom att tvätta, skrubba och eventuellt skala om det behövs.
Hyvla sedan tunna skivor av betor, majrovor, rättika, morötter, rättika samt fänkål med en mandolin.
Blanda vitvinsvinäger, pressad citron i en skål och vänd grönsakerna i dressingen.
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och servera med laxen.
Halstrad lax:
Ingredienser
4 laxkotletter (vanlig laxfilé går bra)
rapsolja
Gör så här
Halstra laxen på medelhög värme i en grillpanna 2-3 minuter på varje sida i rapsolja. Vanlig stekpanna går också bra som alternativ.
Låt laxen vila ett par minuter.
Vintips till halstrad lax med sallad:
Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling
89,00 kr
Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.
Kein Name - vinerna utan namn.
Purjolöksstrudel med champinjoner.
Strudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé från Österrike.
Läs mer »