Helgrillad flankstek med örter.

Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg

Helgrillad flankstek med ugnsrostade rotsaker
CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

Australien

Systembolaget nr:

6873

239,00 kr


Boom Boom Syrah

Boom Boom Syrah

USA

Systembolaget nr:

6714

155,00 kr

171,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 40 min

Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg.

Rotsaker i ugn är en favorit hemma hos oss. Antagligen för att det är så lätt att variera efter vad man är sugen på. Idag lät jag skivor av getost smälta över rotsakerna en stund på slutet. Så gott!

Helgrillad flankstek med örter

Ingredienser

  • ca 1 kg flankstek

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 dl hackade, blandade örter

  • 1/2 dl olja

  • 2 msk citron

  • salt och svartpeppar

Gör så här

    1. Torka köttet helt torrt. Mixa ihop vitlök, örter, olja, citron, salt och peppar.

    2. Gnid in marinaden i köttet och låt ligga (gärna över dagen) i kylskåp. Ta fram köttet cirka 1 timme innan det ska tillagas.

    3. Grilla köttet på riktigt hög värme tills innertemperaturen uppnår 58 grader. Ta av och låt vila minst 15 minuter under folie innan du skär upp köttet.

Rotsaker i ugn med getost

Ingredienser

  • 500 g potatis

  • 500 g morötter

  • 300 g palsternacka

  • 1 röd paprika

  • olivolja

  • 2 msk honung

  • 100 g getost (eller annan god ost du tycker om)

Gör så här

    1. Tvätta och skala rotfrukterna. Skär ner dom i tunna bitar.

    2. Skär paprikan i bitar. Blanda allt med olja, honung, salt och peppar. Fördela i en ugnsfast form.

    3. Ugnsrosta i 250°C i cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden. När det är cirka 10 minuter kvar, skiva getosten tunt och lägg ut över rotfrukterna så osten hinner smälta lite. Servera direkt.

Boom Boom Syrah

155,00 kr

171,00 kr


Helgrillad flankstek gör sig riktigt bra till ett glas Boom Boom! Syrah. Syran har en nyansrik och fruktig doft med inslag av björnbär, fat, stendamm, viol, blåbär, lagerblad, vanilj, lufttorkat kött och lakrits. Smaken är fruktig med mogna tanniner och vinet har en bra balans och smakintensitet.

CHILL OUT Cabernet Sauvignon Australia

239,00 kr


Till grillad flankstek passar även detta vin på klimatsmart Bag in Box. Det är ett mjukt, medelfylligt vin på druvan Cabernet Sauvignon. Vinet har inslag av svarta vinbär, körsbär, svartpeppar och örter.

Recept: Linnéa Seidel

Kryddsmör

Kryddsmör.


På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Läs mer »
Västerbottenspaj

Västerbottenspaj.


Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer »
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd.


Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!

Läs mer »