Höstig och krämig spaghetti carbonara med svamp.

Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.

Spaghetti carbonara med svamp
Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

Spanien

Systembolaget nr:

12797

73,00 kr


Villabella Morlongo Bardolino Classico

Villabella Morlongo Bardolino Classico

Italien

Systembolaget nr:

78244

155,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 25 min

Spaghetti carbonara

Ingredienser

  • 400 gram spaghetti

  • 200 gram bacon

  • 2 schalottenlökar

  • 200 gram champinjoner  

  • En näve bladpersilja

  • 4 äggulor

  • Svartpeppar

  • 200 gram finriven parmesanost

Gör så här

    1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.

    2. Stek baconen tills den blir knaprig. (Min pappa ville att baconen skulle bli svart och knastra mellan tänderna, men detta tycker jag är svartpepparens uppgift…)

    3. Ta av pannan från spisen och låt baconet torka på hushållspapper.

    4. Finhacka löken och putsa till champinjonerna.

    5. Fräs varsamt i smör och olivolja till svampen har reducerat till hälften.

    6. Häll i baconen först och sedan spagettin. Rör runt.

    7. Häll upp i djupa tallrikar.

    8. Lägg på en äggula på toppen, gärna i ett äggskal så att gästen själv får vända ner ägget i pastan.

    9. Ös på rikligt med svartpeppar, finhackad bladpersilja och riven parmesan.

    10. Ät och njut tillsammans med ett kraftigare rödvin.

2 vintips till Carbonara:

Castillo de Gredos Tinto, 1 liters Tetra

73,00 kr


Ett perfekt budgetvin till denna spaghetti carbonara med mycket smak! Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.

Villabella Morlongo Bardolino Classico

155,00 kr


I en lite högre prisklass föreslår vi ett italienskt vin med lätt och elegant smak med fräsch syra. Fina smaker av röda frukter samt en klädsam fläkt av kryddor och blommor.