Lättlagad, italiensk Pasta Lenticchie med gröna linser.
Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs mer »Viggo bjuder på sitt enklaste pastarecept, en härlig spaghetti carbonara med mycket smak och en twist.
400 gram spaghetti
200 gram bacon
2 schalottenlökar
200 gram champinjoner
En näve bladpersilja
4 äggulor
Svartpeppar
200 gram finriven parmesanost
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar.
Stek baconen tills den blir knaprig. (Min pappa ville att baconen skulle bli svart och knastra mellan tänderna, men detta tycker jag är svartpepparens uppgift…)
Ta av pannan från spisen och låt baconet torka på hushållspapper.
Finhacka löken och putsa till champinjonerna.
Fräs varsamt i smör och olivolja till svampen har reducerat till hälften.
Häll i baconen först och sedan spagettin. Rör runt.
Häll upp i djupa tallrikar.
Lägg på en äggula på toppen, gärna i ett äggskal så att gästen själv får vända ner ägget i pastan.
Ös på rikligt med svartpeppar, finhackad bladpersilja och riven parmesan.
Ät och njut tillsammans med ett kraftigare rödvin.
73,00 kr
Ett perfekt budgetvin till denna spaghetti carbonara med mycket smak! Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor.
155,00 kr
I en lite högre prisklass föreslår vi ett italienskt vin med lätt och elegant smak med fräsch syra. Fina smaker av röda frukter samt en klädsam fläkt av kryddor och blommor.
Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs mer »Linnéas smarriga pasta med tonfisk där hon använder pastavattnet istället för grädde för att få en krämig pastasås.
Läs mer »Prova Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.
Läs mer »En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs mer »