3 snabba snittar.
Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.
Läs mer »Hummer är en klassiker på nyår - men varför inte servera den i en kryddig ensemble med chili och avokado i en läcker taco? Här har Linnéa gjort exakt det!
Stansa ut små rundlar av tortillabröd och stek krispiga i olja. Perfekta att ha som bas i min hummertaco.
2 kokta humrar
1 stjälk selleri
1 röd paprika
1 liten chili
1/2 gurka
2 avokados
färsk koriander
sallad
lime
hett paprikapulver
flingsalt
2 st tortillabröd
olja att steka i
srirachamajonnäs
Dela humrarna och plocka ur innanmätet. Skär i småbitar. Ställ åt sidan.
Skär ner selleri, paprika och chili i småbitar. Dela gurkan och skrapa ur kärnorna. Skär i småbitar. Kärna ur avokadon och skär ner i bitar.
Ta ett knippe färsk koriander och sallad, finhacka. Spar lite koriander till dekoration. Pressa över saften från 1 lime.
Strö över paprikapulver och lite flingsalt. Blanda väl.
Stansa ut rundlar i tortillabrödet med hjälp av ett kakmått. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bröden tills de får en gyllene färg på båda sidor. Salta lätt.
Lägg upp en generös sked hummertacos på varje tortillabröd. Ringla över srirachamajo. Servera direkt.
379,00 kr
Domaines des Malandes Chablis 1er Cru Vau de Vey har en nyanserad doft med inslag av grillad citron, melon och en fint integrerad ton av fat. Smaken är torr och frisk med inslag av citrus, stenfrukt, ostronskal och ett fint stråk av ek. Eftersmaken har bra längd.
337,00 kr
Wongraven Morgenstern Riesling har en stor doft med inslag av citrus, örter och stenfrukter. Vinet är torrt med en frisk och slank smak av citrus och örter och med tydlig mineralitet. Vinet har en lång eftersmak och finns även på 75-centilitersflaska och magnum.
Recept: Linnéa Seidel
Här har Linnéa snickrat ihop tre enkla snittar som funkar som plockmat till alla sorters firanden. Du kan ha dem till fördrinken när gästerna kommer eller att småäta på hela kvällen.
Läs mer »Låt årets sista middag bli något spektakulärt gott! Här tipsar Linnéa om den klassiska Biff Wellington - smördegsinbakad oxfilé. Här serverad med krispig hasselbackspotatis och smakrik sås.
Läs mer »Glöm inte ett sött slut på året! Linnéas semifreddo är det perfekta avslutet på nyårsmiddagen och smaksätts här med en skvätt rom och vit choklad.
Läs mer »Dags att fira in det nya året, och hur gör man det bättre än med riktigt god mat och dryck? Här har Linnéa tagit fram fyra rätter särskilt för sista kvällen 2022.
Läs mer »