Kryddsmör.

På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!

Kryddsmör
logo

0 h 10 min

Kryddsmör

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör

  • 1 dl persilja

  • 2 msk dill

  • 1 vitlöksklyfta

  • skal och saft från 1/2 citron

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Lägg persilja, dill, vitlök och citron i en matberedare. Mixa till en slät massa.

    2. Tillsätt det mjuka smöret, salt och peppar. Blanda snabbt ihop allt.

    3. Forma till en avlång rulle och linda in i smörpapper. Förvara i kylen.

Recept: Linnéa Seidel

Västerbottenspaj

Västerbottenspaj.


Västerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!

Läs mer »
Hårt tunnbröd

Hårt tunnbröd.


Ingen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!

Läs mer »