Kycklingtacos med Fireballchipotle- och pumpasås.

Kokboksförfattaren Diana Dontsova bjuder på ett härligt recept på tacos med kyckling. Till dessa tacos serveras en läcker sås med chipotle, pumpa och Fireball.

Kycklingtacos med sås med chipotle, pumpa och Fireball

Foto: Diana Dontsova

Fireball 50 cl

Fireball 50 cl

Kanada

Systembolaget nr:

33202

201,00 kr


logo

4

logo

1 h 0 min

Fireballchipotle- och pumpasås:

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa (750 g utan skal)

  • 1 gul lök

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 1/2 msk Fireball

  • 3 tsk chipotlepasta

  • 1/2 lime

  • salt

  • rapsolja

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 200 grader.

    2. Halvera pumpan och plocka bort kärnorna. Skala och skär pumpan i mindre tärningar.

    3. Skala och halvera löken.

    4. Lägg över pumpan, löken och hela vitlöksklyftor med skalet på en oljad plåt. Rosta i ca 10 min.

    5. Plocka ut vitlöken och rosta resten tills pumpan är mjuk, ytterligare ca 25 minuter.

    6. Lägg rostad pumpa, lök och skalad vitlök i en mixer. Häll i Fireball och mixa tills du har en slät kräm.

    7. Smaka av med chipotle, lime och salt.

Kyckling:

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé

  • 2 msk Fireball

  • 1 1/2 msk spiskummin

  • 3 tsk chilipulver

  • 3 tsk paprikapulver

  • salt

  • svartpeppar

  • rapsolja

Gör så här

    1. Strimla kycklingen.

    2. Lägg i en bunke och häll på Fireball.

    3. Blanda och tillsätt kryddorna. Rör om ordentligt.

    4. Värm en stekpanna med rapsolja. Bryn kycklingen runt om och lägg åt sidan.

Tillbehör och servering:

Ingredienser

  • 8 tortillabröd (mini)

  • färsk koriander

  • 2 avokado

  • 1 dl crème fraîche

  • picklad rödlök

  • 185 g nachos

  • 230 g kokta svarta bönor

  • 75 g vitost

  • 1 grön chilipeppar

Gör så här

    1. Stek tortillabröden i en torr grillpanna på båda sidorna.

    2. Toppa med Fireballchipotle- och pumpasås, kyckling, crème fraîche, picklad rödlök och koriander.

    3. Servera med ugnsvarma nachos toppade med svarta bönor, smulad vitost och hackad grön chilipeppar.

Fireball 50 cl

201,00 kr


Fireball är en whiskylikör med mycket söt, kryddig smak med hetta och tydlig karaktär av kanel, inslag av ingefära och apelsin. Eftersmaken har en lätt sötma som balanseras fint med kanelsmaken.

Den passar utmärkt i mat och sötssaker men är även perfekt som kall shot eller i drinkar.

Recept: Diana Dontsova