Caesarsallad.
En klassiker bland sallader som du enkelt slänger ihop med kyckling och den karaktäristiska caesardressingen.
Läs mer »Långlagat lammlägg blir otroligt mört och smakrikt. Servera med en kräm på höstens pumpa – den ger både härlig sötma och färg till rätten.
Lammlägg blir oerhört mört och saftigt när det får koka länge med vätskan, i detta fall rödvin. Här går det åt en hel flaska vin till långkoket, och du kan med fördel servera samma vin till maten sen. Till den här rätten rekommenderar vi ett mjukt rödvin från Kalifornien; Ruby Zin.
4 st lammlägg
1 gul lök
1 hel vitlök
150 g rotselleri
150 g morot
1 msk tomatpuré
10 st svartpepparkorn
2 st lagerblad
1 flaska rött vin
0,5 dl råsocker
1 dl balsamvinäger
2 msk smör
Salta och peppra lammläggen, och bryn dem runt om.
Hacka grönsakerna grovt och bryn även dessa i pannan. Vitlöken halveras (med skalet kvar) och steks med övriga grönsaker.
Tillsätt tomatpuré, svartpepparkorn och lagerblad och lägg tillbaka lammläggen och tillsätt vinet, låt sedan koka i 5 minuter så att alkoholen försvinner.
Slå på vatten så det täcker allt och sjud på svag värme i 2-3 timmar eller tills köttet är mört men håller sig fast på benet.
När köttet är mört är det dags att plocka upp benen och lägga alltihopa på en plåt.
Karamellisera sockret i en kastrull, tillsätt vinägern och sila ner vätskan från lammet, reducera till en såsliknade konsistens, tillsätt sedan smöret under omrörning.
Inför servering: Lägg lammläggen på en plåt, ös med 1 msk sås på varje lägg. Värm i ugnen på 200℃ i 8 min.
1 butternutpumpa
2 msk matolja
1 dl grädde
350 g haricots verts
100 g rostade pumpakärnor
1 kruka gräslök
Skala och rosta pumpan med oljan på 240℃ tills pumpan fått färg och är mjuk (ungefär 20-30 min).
Spara oljan, mixa pumpan och grädden slät i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Koka haricots verts i saltat vatten i 1 min. Hacka ner i ärtstora bitar och blanda med oljan från pumpan, pumpakärnorna och gräslöken. Smaka av med salt och peppar.
279,00 kr
Ruby Zin är ett zinfandel-vin med låg halt av histaminer och tanniner. Ett lättare vin med bärig, mycket mjuk smak med inslag av blåbär, hallon, örter och vanilj. Finns även på 750 ml-flaska.
Recept: Danger Österlin
En klassiker bland sallader som du enkelt slänger ihop med kyckling och den karaktäristiska caesardressingen.
Läs mer »Gillar du risotto ska du absolut testa risoni! Här har Linnéa gjort ett härligt recept med krämig risoni som toppas med kyckling. Servera med ett glas zinfandel.
Läs mer »Långbakad fläsksida är rysligt enkelt att göra, och resultatet blir fantastiskt - den riktigt mör och god. Här har Linnéa gjort en fläsksida med BBQ-smaker.
Läs mer »Laila Bagges egna vin, Ruby Zin, har fått ett nytt utseende. Innehållet är samma mjuka, fruktiga röda vin som innan, med en viktig detalj som Laila nu berättar mer om.
Läs mer »