Mandelkaka med brynt smör och O.P. Anderson Petronella Hallon.

O.P. Anderson Gastrogardets Klara Lind har satt ihop den här fantastiska efterrätten. Perfekt att bjuda på när de svenska hallonen äntligen har mognat.

Mandelkaka med brynt smör och O.P. Anderson Petronella Hallon
O.P. Anderson Petronella Hallon

O.P. Anderson Petronella Hallon

Sverige

Systembolaget nr:

50407

199,00 kr


Mandelkakan är saftig och får ett fint djup av det brynta smöret. Pricken över i:et år såklart hallongrädden och får en förhöjd smak med O.P. Anderson Petronella Hallon.

Mandelkaka med brynt smör och O.P. Anderson Petronella Hallon

Ingredienser

  • 8 dl mandelmjöl

  • 6 st ägg

  • 2,5 dl strösocker

  • 4 msk sirap

  • 250 gram smör

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 citron, bara zest

  • 1 krm salt

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Klä en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten.

    2. Börja med att bryna smöret. Ställ åt sidan och låta svalna något.

    3. Blanda nu samtliga ingredienser till en slät smet, precis att den går ihop. Häll i springformen och grädda i mitten av ugnen ca 45-50 min. Den ska bli gyllene.

    4. Ta ut och låt svalna helt till rumstemperatur.

Grädde med O.P. Anderson Petronella Hallon

Ingredienser

  • 225 gram hallon

  • 1,5 dl strösocker

  • 1 dl O.P. Anderson Petronella Hallon

  • 3 dl vispgrädde

  • 50-60 färska hallon till garnering

Gör så här

    1. Häll hallon, strösocker och O.P. Anderson Petronella Hallon i en kastrull.

    2. Koka på medelvärme ca 5 minuter. Sila genom en finmaskig sil. Kyl ner helt.

    3. Vispa grädde ihop med hallonsåsen tills den blir fluffig. Bred ut grädden över mandeltårtan. Dekorera med färska hallon.

    4. Servera direkt.

O.P. Anderson Petronella Hallon

199,00 kr


Mild, fyllig och frisk smak av hallon i kombination med de klassiska O.P. kryddorna. Den milda kryddningen av kummin, anis och fänkål kompletteras av de friska hallonen som skapar en modern twist på en traditionell kryddning.

Snapsen serveras med fördel något kyld till sommarmat såsom sill, lax och fräscha sallader. O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar även som aperitif med is samt som bas till bubbliga spritz och rosa cocktails.

Recept: Klara Lind