Vi välkomnar O.P. Andersons Gastrogarde.
Nu säger vi hej till O.P. Anderson Gastrogarde. Men vad är det egentligen och vilka är kockarna? Jonas Ericsson berättar allt du behöver veta, och lite till.
Läs mer »O.P. Anderson Gastrogardets Klara Lind har satt ihop den här fantastiska efterrätten. Perfekt att bjuda på när de svenska hallonen äntligen har mognat.
Mandelkakan är saftig och får ett fint djup av det brynta smöret. Pricken över i:et år såklart hallongrädden och får en förhöjd smak med O.P. Anderson Petronella Hallon.
8 dl mandelmjöl
6 st ägg
2,5 dl strösocker
4 msk sirap
250 gram smör
2 tsk bakpulver
1 citron, bara zest
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Klä en springform 24 cm i diameter med bakplåtspapper i botten.
Börja med att bryna smöret. Ställ åt sidan och låta svalna något.
Blanda nu samtliga ingredienser till en slät smet, precis att den går ihop. Häll i springformen och grädda i mitten av ugnen ca 45-50 min. Den ska bli gyllene.
Ta ut och låt svalna helt till rumstemperatur.
225 gram hallon
1,5 dl strösocker
1 dl O.P. Anderson Petronella Hallon
3 dl vispgrädde
50-60 färska hallon till garnering
Häll hallon, strösocker och O.P. Anderson Petronella Hallon i en kastrull.
Koka på medelvärme ca 5 minuter. Sila genom en finmaskig sil. Kyl ner helt.
Vispa grädde ihop med hallonsåsen tills den blir fluffig. Bred ut grädden över mandeltårtan. Dekorera med färska hallon.
Servera direkt.
199,00 kr
Mild, fyllig och frisk smak av hallon i kombination med de klassiska O.P. kryddorna. Den milda kryddningen av kummin, anis och fänkål kompletteras av de friska hallonen som skapar en modern twist på en traditionell kryddning.
Snapsen serveras med fördel något kyld till sommarmat såsom sill, lax och fräscha sallader. O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar även som aperitif med is samt som bas till bubbliga spritz och rosa cocktails.
Recept: Klara Lind
Nu säger vi hej till O.P. Anderson Gastrogarde. Men vad är det egentligen och vilka är kockarna? Jonas Ericsson berättar allt du behöver veta, och lite till.
Läs mer »Klara Lind är säkert ett namn som klingar bekant för många. Men hon har så mycket mer på sitt CV än "bara" kock - till exempel är hon en del av O.P. Andersons Gastrogarde.
Läs mer »O.P. Andersons Gastrogarde rullar på - låt oss presentera Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm som tillsammans med Kalle Lindborg driver ett sillkafé.
Läs mer »En frisk, rosaskimrande drink där basen utgörs av Petronella Hallon. Du blandar den enkelt med citronjuice, sodavatten, sockerlag och sprit.
Läs mer »