Picknicksmörgås med laxröra och färggrann sallad.
Ta med Linnéas läckra picknicksmörgås med krämig laxröra och friska inslag från citron och dill. Till smörgåsarna en färgsprakande sallad med frukter, bär och babyspenat.
Läs mer »Caesarsallad som wrap med kyckling, bacon och krämig dressing.
Här har vi förvandlat den klassiska och älskade caesarsalladen till wraps! Matiga wraps som man enkelt kan ta med sig är en picknickrätt som passar lika bra på sommaren som på sportlovet.
4 tortillas (valfri sort)
400 g kycklingfilé (gärna från kravmärkt producent såsom Bosarp och Reko)
1 klyfta vitlök
2 msk olivolja
0,5 tsk chiliflakes
2 msk vinäger (vit eller röd)
1 krm svartpeppar
2 krm malen spiskummin
1 krm salt
1 paket bacon
1 hel romansallad
1/2 rödlök
1 riven morot
4 msk parmesanost
Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
Skär baconen i bitar och stek den knaprig. Lägg upp på en tallrik och sätt åt sidan.
Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor. Skär tvärs över köttfibrerna.
2 ägg
1 msk vitvinsvinäger
6 ansjovisfileér
2 msk senap
salt och peppar
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl olja
5 msk riven parmesanost
Lägg två ägg i kokande vatten och koka i 2 minuter.
Gröp ur äggen och lägg i dem i en matberedare/bunke.
Tillsätt vinäger, senap, ansjovis, vitlök, salt och peppar och blanda allt.
Droppa sedan ner oljan i en tunn stråle på hög hastighet i matberedaren eller vispa flitigt för hand. Rör till sist i parmesanosten.
Fördela sallad, kyckling, bacon, rödlök, riven morot, parmesanost och dressing i tortillan och rulla ihop dem.
Klart!
239,00 kr
Prova denna Chardonnay från Australien, ett medelfylligt och smakrikt vitt vin med en mjuk och frisk smak av citrus, honung samt viss smörighet. En perfekt match till fisk, skaldjur och skaldjurspasta!
189,00 kr
Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc har en djup doft med inslag av solmogen melon, bakade äpplen, kryddor och, bivax. Smaken är torr och lång med fina toner av bakade äpplen, melon, kryddor, fat, vanilj och stendamm. Vinet har en fin balans mellan fat och fruktighet.
Ta med Linnéas läckra picknicksmörgås med krämig laxröra och friska inslag från citron och dill. Till smörgåsarna en färgsprakande sallad med frukter, bär och babyspenat.
Läs mer »Här hittar du 10 picknickvänliga recept med tillhörande dryckestips. Perfekt för dig som älskar att vika ut filten och bjuda på en måltid i det gröna.
Läs mer »Bresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer »