Matiga caesarwraps med kyckling.

Caesarsallad som wrap med kyckling, bacon och krämig dressing. 

Caesarwraps med kyckling, bacon och parmesan
Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

Sydafrika

Systembolaget nr:

1555808

249,00 kr


Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc

Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc

Sydafrika

Systembolaget nr:

7252101

189,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 30 min

Här har vi förvandlat den klassiska och älskade caesarsalladen till wraps! Matiga wraps som man enkelt kan ta med sig är en picknickrätt som passar lika bra på sommaren som på sportlovet.

Recept på Caesarwraps:

Ingredienser

  • 4 tortillas (valfri sort)

  • 400 g kycklingfilé (gärna från kravmärkt producent såsom Bosarp och Reko)

  • 1 klyfta vitlök

  • 2 msk olivolja

  • 0,5 tsk chiliflakes

  • 2 msk vinäger (vit eller röd)

  • 1 krm svartpeppar

  • 2 krm malen spiskummin

  • 1 krm salt

  • 1 paket bacon

  • 1 hel romansallad

  • 1/2 rödlök

  • 1 riven morot

  • 4 msk parmesanost

Gör så här

    1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.

    2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.

    3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.

    4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.

    5. Skär baconen i bitar och stek den knaprig. Lägg upp på en tallrik och sätt åt sidan.

    6. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor. Skär tvärs över köttfibrerna.

Recept på Caesardressing:

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 6 ansjovisfileér

  • 2 msk senap

  • salt och peppar

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 2 dl olja

  • 5 msk riven parmesanost

Gör så här

    1. Lägg två ägg i kokande vatten och koka i 2 minuter.

    2. Gröp ur äggen och lägg i dem i en matberedare/bunke.

    3. Tillsätt vinäger, senap, ansjovis, vitlök, salt och peppar och blanda allt.

    4. Droppa sedan ner oljan i en tunn stråle på hög hastighet i matberedaren eller vispa flitigt för hand. Rör till sist i parmesanosten.

    5. Fördela sallad, kyckling, bacon, rödlök, riven morot, parmesanost och dressing i tortillan och rulla ihop dem. 

    6. Klart!

Passande viner i olika prisklass

Drostdy-Hof Chardonnay Viognier, box

249,00 kr


Drostdy-Hof Chardonnay Viognier har en fruktig och aromatisk doft av persika, mandarin och gula äpplen. Torr, medelfyllig smak av nektar, persika, citrus och gula äpplen. Balanserad syra och fruktigt avslut. Passar till olika anrättningar av fisk, skaldjur och fågel.

Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc

189,00 kr


Ken Forrester Old Vine Reserve Chenin Blanc har en djup doft med inslag av solmogen melon, bakade äpplen, kryddor och, bivax. Smaken är torr och lång med fina toner av bakade äpplen, melon, kryddor, fat, vanilj och stendamm. Vinet har en fin balans mellan fat och fruktighet.