Matmuffins med skinka och soltorkade tomater.

Dags för picknick eller utflykt? Då passar dessa matiga muffins med tomat och skinka utmärkt. Enkelt, gott och mättande.

Matiga muffins med soltorkad tomat och skinka.
Camp Syrah

Camp Syrah

Chile

Systembolaget nr:

2140

95,00 kr


logo

12

logo

0 h 45 min

Matmuffins är en himla fin uppfinning som absolut borde få ta mer plats i rampljuset, tycker jag! Perfekt att ta med på picknick, ha på brunchbuffén eller ha hemma som ett enkelt mellanmål att bara värma på. Med en god sallad till kan det även funka som en enklare lunch!

En muffinsplåt är en bra investering då det gör att muffinsarna inte flyter ut utan håller en fin form.

Linnéa

Matmuffins med skinka och soltorkade tomater:

Ingredienser

  • 1 gul lök

  • 1 vitlöksklyfta

  • ca 100 g finhackade, soltorkade tomater

  • 3 ägg

  • 2,5 dl naturell yoghurt

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk örtsalt

  • 5 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 100 g rökt skinka

  • färsk basilika

  • 1 dl riven parmesan

Gör så här

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk tillsammans med de soltorkade tomaterna. Låt svalna helt.

    2. Blanda under tiden ihop ägg, yoghurt och olja till en slät smet. Sikta i örtsalt, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.

    3. Strimla skinka och basilika fint. Ha i det tillsammans med den stekta lök- och tomatblandningen.

    4. Ställ ut pappersformar i en muffinsplåt. Fördela smeten jämnt i formarna. Toppa varje muffins med riven parmesan.

    5. Grädda i 180°C i cirka 25 minuter eller tills de fått fin färg och är helt klara.

Vintips till dina matmuffins:

Camp Syrah

95,00 kr


Ska du ta med dessa matiga muffins på picknick eller utflykt passar det kanske att ta med ett vin i en smidig förpackning? CAMP Syrah kommer i en klimatsmart PET-flaska och är ett vin med fruktig smak där du hittar inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad. Pant tillkommer med 1 kr.

Recept: Linnéa Seidel