Rökig whiskytryffel doppad i kakao.
Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Läs mer »Till det nya året har Ulrika tagit fram tre olika tryfflar att förgylla kvällen med.
Till det nya året har Ulrika tagit fram tre olika tryfflar att förgylla kvällen med. Här får du recept på mörk tryffel smaksatt med Xanté Dark Chocolate.
1 dl vispgrädde
180 g mörk choklad
1 1/2 msk Xanté choklad
200 g mörk choklad till doppning
Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.
Koka upp grädde i en kastrull.
Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Tillsätt Xanté och rör om.
Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.
Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.
Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.
Smält den i mikrovågsugn i 30 sekunder, ta ut o rör om, 30 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.
Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med en snöflinga.
Låt stelna i kyl 30 minuter.
Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.
Hållbarhet ca 10 dagar.
262,00 kr
Xanté Dark Chocolate & Pear har en doft av mörk choklad och solmogna päron som snyggt smälter ihop med toner av konjak och mörkrostat kaffe. Smaken är söt med en schysst balans av den mörka chokladen, den fruktiga päronsmaken och en touch av konjak.
Recept: Ulrika Graal
Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Läs mer »Den här festliga drinken passar utmärkt till vinterns myskvällar inomhus framför brasan.
Läs mer »