”Mästerverket” Il Capolavoro nu även på box.
Il Capolavoro Appassimento Rosso gjorde entré på svenska marknaden i vintras men blev direkt en succé hos folket. Därför lanseras nu vinet i smidig bag-in-box.
Läs mer »En snabb och enkel pastarätt full av härliga smaker från salt pancetta, vitlök och parmesan. Matchas perfekt till det italienska vinet Il Capolavoro.
Det geniala i en riktigt god pasta, är när man låter pastan koka klart den där allra sista stunden i pastasåsen. Så den suger upp precis all smak och blir krämig och god, nästan stinn av såsen skulle jag säga.
Hur mycket vitlök som är rimligt beror på hur stark den är, och självklart på hur mycket vitlökssmak man själv vill ha. Men 2-4 vitlöksklyftor, det brukar jag tycka blir bra.
Att det bara tar dig cirka 20 minuter att svänga ihop den här pastan gör det till en vinnare, alla dagar i veckan.
250 g pancetta
4 portioner valfri pasta
10 cm purjolök
2-4 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond (koncentrat)
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl riven parmesan + extra att riva över vid servering
1–2 dl pastavatten
120 g bladspenat
svartpeppar
salt
Knaperstek pancetta i en stekpanna.
Koka upp pastan och koka tills den är al dente.
Skiva purjolök tunt. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka med panchettan tills den mjuknar.
Tillsätt kalvfond, dijonsenap, grädde och riven parmesan. Rör om och låt allt koka ihop till en sås.
Vänd i pastan och lite av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen. Ha i bladspenaten och vänd runt allt. Tillsätt ev mer pastavatten om det behövs. Smaka av med svartpeppar och salt.
Ha upp på tallrikar och toppa med mer riven parmesan.
219,00 kr
Till denna smakrika pastarätt passar ett generöst och fruktigt rött vin som Il Capolavoro utmärkt. Finstämda toner av fat tillsammans med en behaglig örtighet kompletterar den angenäma fruktigheten i det inbjudande violfärgade vinet som även besitter en liten restsötma.
Recept: Linnéa Seidel
Il Capolavoro Appassimento Rosso gjorde entré på svenska marknaden i vintras men blev direkt en succé hos folket. Därför lanseras nu vinet i smidig bag-in-box.
Läs mer »Här lyfter vi fram röda viner som fått extra fina betyg i pressen av vinrecensenter.
Läs mer »Svenskarnas kärlek till italienska viner fortsätter att växa och lagom till vinterns intåg gör ett nytt "mästerverk" från Italiens klack, Apulien, entré.
Läs mer »Sara Berg har skrivit boken "Pasta på italienska" som är en resa genom 12 italienska regioner och deras pastakultur.
Läs mer »