Pasta med hemgjord pesto.

Har du aldrig gjort en egen pesto till pastan är det något vi starkt vill rekommendera. Den du köper i affären är verkligen inte samma sak.

Pasta Pesto med burrata.
logo

4

logo

0 h 30 min

Här är ett recept på pesto vi har testat många gånger och som är perfekt när tiden är knapp men du ändå vill laga något riktigt gott. Här nedan är receptet på en riktigt god pesto – och vill du toppa pastan med något extra gott kan du exempelvis lägga på en burrata och hyvla lite parmesan över, eller strimla några skivor parmaskinka och strö ut över pastan.

Här har vi blandat basilika med ruccola för en extra pepprighet samt för att spara några kronor. Likaså blandar vi pinjenötter med solroskärnor för att hålla portionskostnaden nere för denna pasta pesto!

Pesto:

Ingredienser

  • 1 kruka basilika

  • 1 liten påse ruccola

  • 0,5 citron, zesten

  • 1 msk citronjuice

  • 0,5 dl pinjenötter

  • 0,5 dl solrosfrön

  • 1 röd chili

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 dl olivolja

  • 1 dl riven parmesanost

  • salt och peppar

Gör så här

    1. Skär av basilikan från krukan och lägg i en behållare du kan använda stavmixer i.

    2. Lägg i hälften av ruccolan, samt zesten, citronjuice, pinjenötter och solrosfrön.

    3. Grovhacka chili efter smak och vitlöken och häll i behållaren tillsammans med riven parmesan. Häll över oljan, salta och peppra. Mixa fint.

    4. Blir peston för trög – blanda med lite vatten eller mer olja. Blir den för lös kan du fylla på mer mer ruccola och solrosfrön. Smaka av med salt, peppar och citronjuice.

    5. Koka pasta för fyra portioner och blanda med peston. Toppa med exempelvis burrata, fetaost eller mozzarella, eller parmaskinka eller knaperstekt bacon. Mums!

Vin till Pasta Pesto:

Il Capolavoro Bianco

67,00 kr


Till en hemgjort pasta pesto passar ett italiensk vitvin med frisk smak, som Il Capolavoro Bianco. Vinet har inslag av päron, vita blommor, honungsmelon, mandel och citrus.

Recept: folk o folk