Pastasallad med rökt lax.

Linnéa har gjort en matig pastasallad med rökt lax som passar perfekt till picknicken. Vi bjuder på dryckestips till salladen och fler goda picknickrecept.

Pastasallad med rökt lax i tre djupa tallrikar
logo

4

logo

0 h 20 min

Ibland är det enkla det geniala. Utan milslånga ingredienslistor och tillkrånglade recept. När man använder varmrökt lax som bas tycker jag sällan det behövs så mycket till. En enkel pastasallad med lite fräscha grönsaker och en kall sås till. Det är allt som behövs!

Visste ni att det inte bara är hjortronsylt som passar finfint till olika laxrätter? Nej, aprikosmarmelad blir precis lika gott, om inte godare att ha i en kall sås till lax. Speciellt varmrökt. Det är något med den rökiga, lite salta smaken och sötman som blir en perfekt kombination. Testa!

Recept på pastasallad:

Ingredienser

  • 4 port. pasta

  • örtsalt

  • 250 g sparris

  • olja att steka i

  • 250 g sockerärtor

  • 65 g baby bladspenat

  • ca 400 g varmrökt lax

  • krasse

  • jordgubbar, nektariner eller persikor

Gör så här

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna helt. Ringla över lite olja och salta med örtsalt.

    2. Dela sparrisen i bitar och stek i lite olja på medelvärme tills sparrisen fått fin färg och mjuknat.

    3. Blanda kall pasta, stekt sparris, sockerärtor, bladspenat och bitar av lax i en stor skål.

    4. Skär laxen i bitar och lägg på salladen tillsammans med klippt krasse och bitar av tex jordgubbar, nektarin eller persika vid servering.

Recept på dressing:

Ingredienser

  • 2 dl créme fraîche

  • 1 dl majonnäs

  • 5 msk aprikosmarmelad

  • 2 tsk örtsalt

Gör så här

    1. Blanda samman créme fraiche, majonnäs och aprikosmarmelad.

    2. Smaka av med örtsalt.

Vintips till pastasallad med rökt lax:

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, 750ml PET-flaska

91,00 kr


Las Moras Reserve Chardonnay klimatvänlig och lätt PET-flaska passar perfekt till picknicken och smakar bra till exempelvis pastasalladen. Vinet är torrt med en fräsch smak och en lätt fet textur. Här hittar du inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel