Rabarbersaft med kanel.

Ljuvlig rabarbersaft med kanel som ger saften lite extra sting. Ett underbart sätt att släcka törsten i sommar. Recept från boken "Sommar på burk".

Rabarbersaft i glaskaraff
Koskenkorva Rhubarb

Koskenkorva Rhubarb

Finland

Systembolaget nr:

5038002

172,00 kr


logo

8

logo

1 h 30 min

Åsa Swanberg släpper boken kokboken "Sommar på burk" (på Ordalaget bokförlag) som är fylld med inspirerande och somriga recept på drycker, marmelader, fermenterade grönsaker och såser. Här visar Åsa hur du gör en annorlunda rabarbersaft med ett litet kanelsting. Passar perfekt för varma dagar i trädgården eller på balkongen.

Rabarbersaft med kanel:

Ingredienser

 • 2 kg rabarber

 • saft från två citroner

 • 6 dl vatten

 • 2 kanelstänger

 • 6 dl socker/l avrunnen saft

Gör så här

  1. Tvätta och skär rabarbern i små bitar och lägg den tillsammans med citronsaft, vatten och kanelstänger i en kastrull. Koka upp och låt koka sakta under lock i ca 15 minuter tills rabarbern kokat sönder.

  2. Häll upp massan i en sil och pressa lätt ur saften med baksidan av en slev. Häll sedan upp massan i en silduk och låt sakta rinna av i ca 1 timme, tills massan känns torr.

  3. Mät saften och tillsätt socker. Koka upp och skumma noga tills saften är klar.

  4. Fyll på varma, steriliserade flaskor.

Ett alternativ med alkohol:

Koskenkorva Rhubarb

172,00 kr


Koskenkorva Rhubarb är välbalanserad och frisk, gjord på färska rabarber och granatäpple. Doften är fräsch av rabarber med en fruktig underton av granatäpple. Naturlig smak av rabarber i härlig kombination med juicigt granatäpple.

Recept: Åsa Swanberg

rabarberpaj

Rabarberpaj.


Här får du ett oerhört gott och enkelt recept på rabarberpaj som funkar alldeles utmärkt på egen hand eller tillsammans med vaniljglass. 

Läs mer »