Rawfoodbollar - recept med fyra olika toppings.

Nyttigt julgodis med smak av glögg! Rawfoodbollarna får olika smak och läckert utseende med fyra olika toppings: lakrits, lingon, pistagenötter och kokos.

Rawfoodbollar med dadlar och glögg
logo

20-25 st

Nyttigt julgodis med smak av glögg! Rawfoodbollarna får olika smak och läckert utseende med fyra olika toppings: lakrits, lingon, pistagenötter och kokos.

Ingredienser

  • 2 dl Blossa alkoholfri glögg, gärna ekologisk

  • 200 g skalad sötmandel (1 påse)

  • 100 g (ca 8 st) urkärnade dadlar

  • 2 msk kokosolja

  • rivet skal från 1 apelsin

  • Topping:

  • hackade pistagenötter

  • kokos

  • lakritspulver

  • lingonpulver

Gör så här

    1. Koka glöggen så att den blir koncentrerad och ca 3 msk återstår

    2. Mixa mandeln grovt

    3. Mixa ihop dadlar, kokosolja, 3 msk glöggkoncentrat och rivet apelsinskal

    4. Gör bollar och rulla dem i valfri topping

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »