Rawfoodbollar - recept med fyra olika toppings.

Nyttigt julgodis med smak av glögg! Rawfoodbollarna får olika smak och läckert utseende med fyra olika toppings: lakrits, lingon, pistagenötter och kokos.

Rawfoodbollar med dadlar och glögg

Nyttigt julgodis med smak av glögg! Rawfoodbollarna får olika smak och läckert utseende med fyra olika toppings: lakrits, lingon, pistagenötter och kokos.

Ingredienser

  • 2 dl Blossa alkoholfri glögg, gärna ekologisk

  • 200 g skalad sötmandel (1 påse)

  • 100 g (ca 8 st) urkärnade dadlar

  • 2 msk kokosolja

  • rivet skal från 1 apelsin

  • Topping:

  • hackade pistagenötter

  • kokos

  • lakritspulver

  • lingonpulver

Gör så här

    1. Koka glöggen så att den blir koncentrerad och ca 3 msk återstår

    2. Mixa mandeln grovt

    3. Mixa ihop dadlar, kokosolja, 3 msk glöggkoncentrat och rivet apelsinskal

    4. Gör bollar och rulla dem i valfri topping

Blossa Glögg Alkoholfri Ekologisk

39,00 kr


Har en kryddig, söt smak med inslag av kanel, kryddnejlika och ingefära.

Blossa Glögg

Blossa


Kärlek till hantverket, känsla för kvalitet och de finaste råvarorna har gjort Blossa till en älskad jultradition – år efter år.

Läs mer »