Saffranskola med mandlar.
Finns det något godare julgodis än just saffranskola? Här får du ett underbart recept som får en extra skjuts av marconamandlar. Servera tillsammans med ett glas bubblig Blossa Red Sparkling & Spices.
Försvinnande god kola med saffranssmak hör julen till. Duka fram till nära och kära tillsammans med Blossa Sparkling & Spices Alkoholfri. Ett tips är att slå in kolorna i ett fint papper och ge bort i present till någon du håller kär. Receptet är framtaget av köket.se.
Saffranskola med mandlar:
Ingredienser
50 g smör
2,5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
0,5 g saffran
1 dl finhackade marconamandlar
Gör så här
Blanda alla ingredienserna förutom mandlarna i en stor tjockbottnad kastrull. Rör om och låt sjuda på medelhög värme tills det nått 120 grader. Rör i de hackade mandlarna.
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll i kolasmeten. Låt svalna i rumstemperatur i ett par timmar innan du skär upp kolan i bitar.
Slå gärna in kolorna i smörpapper och ge bort i present tillsammans med Blossa Sparkling & Spices Alkoholfri.
Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri
59,00 kr
Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri har en trevlig doft av glöggkryddor och citrustoner. Smaken har en balanserad sötma och en trevlig kryddighet.
Cheesecake i glas med lingon och pepparkaka.
Alkoholfri glöggsangria.
Överraska med glöggsangria i vinter. Servera i karaff eller häll upp i vackra vinglas kantade med kanelsocker. Ett perfekt alkolfritt alternativ på julfesten!
Läs mer »