Spritsad tryffel med rom.

Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.

Spritsad tryffel med rom
Takamaka St. André Extra Noir Rum

Takamaka St. André Extra Noir Rum

Seychellerna

Systembolaget nr:

85481

499,00 kr


logo

ca 20-25 st

logo

0 h 30 min

Spritsad tryffel med rom:

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde

  • 200 g mörk choklad

  • 25 g rumsvarmt smör

  • 1 msk rom

  • 1 tsk strösselpärlor

Gör så här

    1. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.

    2. Koka upp grädde i en kastrull.

    3. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.

    4. Rör om tills all choklad smält.

    5. Tillsätt smöret i små klickar och rör om så det smälter.

    6. Tillsätt rom och rör om så att allt blandas.

    7. Låt tryffelsmeten stelna till lite i rummet ca 1 timme.

    8. Lägg sedan tryffelsmaten i en spritspåse och prisa ut små toppar på ett bakplåtspapper.

    9. Dekorera med en pärla.

    10. Låt dem stelna i kylen 20 minuter.

    11. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.

    12. Hållbarhet ca 10 dagar.

Takamaka St. André Extra Noir Rum

499,00 kr


I dessa tryfflar rekommenderar vi att använd den mörka rommen Takamaka St. André Extra Noir. Den har en tropisk, fyllig och kraftfull smak med kryddiga inslag från fransk ek samt söta toner av vanilj från bourbonfat.

Recept: Ulrika Graal