Mörk tryffel med Xanté Dark Chocolate.
Till det nya året har Ulrika tagit fram tre olika tryfflar att förgylla kvällen med.
Läs mer »Underbar spritsad tryffel smaksatt med rom! Vackra små skapelser som garanterat kommer att imponera på gästerna.
1 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
25 g rumsvarmt smör
1 msk rom
1 tsk strösselpärlor
Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.
Koka upp grädde i en kastrull.
Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Tillsätt smöret i små klickar och rör om så det smälter.
Tillsätt rom och rör om så att allt blandas.
Låt tryffelsmeten stelna till lite i rummet ca 1 timme.
Lägg sedan tryffelsmaten i en spritspåse och prisa ut små toppar på ett bakplåtspapper.
Dekorera med en pärla.
Låt dem stelna i kylen 20 minuter.
Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.
Hållbarhet ca 10 dagar.
499,00 kr
I dessa tryfflar rekommenderar vi att använd den mörka rommen Takamaka St. André Extra Noir. Den har en tropisk, fyllig och kraftfull smak med kryddiga inslag från fransk ek samt söta toner av vanilj från bourbonfat.
Recept: Ulrika Graal
Till det nya året har Ulrika tagit fram tre olika tryfflar att förgylla kvällen med.
Läs mer »Dessa rökiga whiskytryfflar är riktigt svåra att motstå. Perfekta till nyårets vickning!
Läs mer »Xanté Dark Chocolate & Pear är en härlig fusion mellan mörk choklad, päron och konjak. Flaskans etikett har fått ny design och den säljs nu i Systembolagets fasta sortiment.
Läs mer »Amarula är en fantastisk ingrediens i olika bakverk och desserter. Här listar vi 8 goda bakverksrecept som alla innehåller Amarula.
Läs mer »