Stekt kycklinglår med fänkålssallad, parmesan och citron.

Det här receptet på stekt kycklinglår med fänkålssallad kommer från Mathias Dahlgrens kokbok "Mat i sommartid". Servera kycklingen med ett fruktigt och ungdomligt glas syrah!

Stekt kycklinglår med fänkålssallad och stekt citron
Camp Syrah

Camp Syrah

Chile

Systembolaget nr:

214001

95,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Kycklinglår och citron:

Ingredienser

  • 4 urbenade kycklinglår med skinn

  • 2 citroner

  • olivolja till stekning

  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Salta och peppra kycklingen runt om. Stek den frasig på skinnsidan i olja i medelvarm stekpanna. Baka färdigt i ugnen med skinnsidan upp, i cirka 5 minuter.

    3. Dela citronerna och stek dem på snittytan i en varm panna.

Fänkålssallad:

Ingredienser

  • 2 msk majonnäs

  • 2 msk olivolja

  • 1 hel romansallad

  • 1 fänkål

  • 1 silverlök

  • 150 g parmesanost i bitar

  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Lägg majonnäs och häll olivolja i botten på en salladsskål, salta och peppra. Rör runt lite med salladsbesticken så att majonnäsen och oljan blandas, men de måste inte gå ihop.

    2. Skär salladen i bitar. Skiva fänkål och silverlök tunt på mandolin. Lägg ner allt skuret och skivat i skålen. Avsluta med att hyvla ner parmesanost tunt och blanda sedan allt.

    3. Servera kycklingen med sallad och citron att pressa över.

Vintips till stekt kycklinglår med fänkålssallad:

Camp Syrah

95,00 kr


Till Mathias stekta kycklinglår rekommenderar vi Camp Syrah, ett fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad.

Recept: Mathias Dahlgren