Stekt kycklinglår med fänkålssallad, parmesan och citron.
Det här receptet på stekt kycklinglår med fänkålssallad kommer från Mathias Dahlgrens kokbok "Mat i sommartid". Servera kycklingen med ett fruktigt och ungdomligt glas syrah!
Kycklinglår och citron:
Ingredienser
4 urbenade kycklinglår med skinn
2 citroner
olivolja till stekning
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om. Stek den frasig på skinnsidan i olja i medelvarm stekpanna. Baka färdigt i ugnen med skinnsidan upp, i cirka 5 minuter.
Dela citronerna och stek dem på snittytan i en varm panna.
Fänkålssallad:
Ingredienser
2 msk majonnäs
2 msk olivolja
1 hel romansallad
1 fänkål
1 silverlök
150 g parmesanost i bitar
salt och nymald svartpeppar
Gör så här
Lägg majonnäs och häll olivolja i botten på en salladsskål, salta och peppra. Rör runt lite med salladsbesticken så att majonnäsen och oljan blandas, men de måste inte gå ihop.
Skär salladen i bitar. Skiva fänkål och silverlök tunt på mandolin. Lägg ner allt skuret och skivat i skålen. Avsluta med att hyvla ner parmesanost tunt och blanda sedan allt.
Servera kycklingen med sallad och citron att pressa över.
Vintips till stekt kycklinglår med fänkålssallad:
Camp Syrah
92,00 kr
Till Mathias stekta kycklinglår rekommenderar vi Camp Syrah, ett fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, kryddor, plommon och choklad.