Asiatisk kycklinggryta med kokos, koriander och cashew.
Härliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.
Läs mer »Här är ett recept på lax med teriyakismak som bakas i ugnen. Till det serveras en smakrik sallad med fänkål och rostade rotfrukter, samt en sås med citrussmak.
Ett perfekt recept när du är sugen på lite asiatiska smaker! Teriyakisåsen passar utmärkt till lax och den friska fänkålssalladen är både krispig och somrig.
600 g laxfilé i portionsbitar
2 dl teriyakisås
sesamfrö
400 g rotselleri
400 g palsternacka
färsk timjan
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsugn.
Lägg portionsbitarna i en smord ugnsform.
Pensla över teriyakisås och strö över sesamfrö.
Skär bort skalet på rotselleri och palsternacka, skär i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form med olivolja, färsk timjan och flingsalt.
Baka laxen i ugn ca 20 min, samtidigt som rotfrukterna (i separata formar) - rotfrukterna får sannolikt vara kvar i ugnen en liten stund till.
2 fänkål, ca 350 g
1 citron, saft
3 msk olivolja
flingsalt
Hyvla fänkålen på mandolin, lägg i skål och pressa citronsaften över, likaså olivolja och flingsalt. Massera salladen och låt vila i skål.
1 äggula
0,5 citron, finrivet skal och saft
1 tsk dijonsenap
2,5 dl neutral olja
2 vitlöksklyftor, finrivna
salt
färsk thaibasilika till dekoration
Vispa ihop äggula, citronskal, citronsaft och dijonsenap. Vispa i oljan droppvis tills såsen tjocknar. Tillsätt vitlök och smaka av med salt.
VID SERVERING: Servera den ljumma laxen med krispig fänkålssallad, rostade rotfrukter och krämig citrusaioli. Dekorera med färska blad thaibasilika.
135,00 kr
YOKO Riesling har en intensiv doft med inslag av apelsinblom, lime, honungsmelon, tropisk frukt, och ett stråk av kryddor. Smaken är fruktig med en liten fruktsötma som balanseras på bästa sätt med den friska syran. Vinet har en bra smaklängd och det finns toner av både melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.
Recept: Louise Bondebjer
Härliga smaker möts i den här kycklinggrytan. Servera med nykokt ris och toppa med cashewnötter för extra crunch.
Läs mer »En härligt smakrik sallad där räkorna får smak av chili och ingefära. Servera glasnudelsalladen ihop med en wasabikräm.
Läs mer »En smakrik gryta med kyckling och nordafrikanska kryddor möter sötman i aprikoser och russin. En fantastiskt god tagine som garanterat imponerar på gästerna.
Läs mer »En thailändsk rätt bestående av ångade stora räkor med smakrika glasnudlar och chilidipp från kokboken "Thai! på 30 minuter".
Läs mer »