Ugnsbakad torskrygg med fräsch potatissallad, räkor och solrospesto.

Till Linnéas torskrygg i ugn serveras en sallad med delikatesspotatis, räkor och en krämig solrospesto.

Ugnsbakad torskrygg med räkor och delikatesspotatis
AUSSIE Great White Chardonnay

AUSSIE Great White Chardonnay

Australien

Systembolaget nr:

644901

74,00 kr


Kim Crawford Sauvignon Blanc

Kim Crawford Sauvignon Blanc

Nya Zeeland

Systembolaget nr:

7897401

159,00 kr


logo

4 portioner

logo

0 h 40 min

Äntligen har vi tagit oss förbi de tunga vintermånaderna och tassat in i årets första vårmånad. Fast när jag tittar ut ser jag bra mycket snö. Men det gör mig inte så mycket. För det allra bästa med att februari blir mars är ljuset. Åh, det underbara ljuset! Så här års kan man liksom inte nog uppskatta att det är ljust både på morgon och eftermiddag. Det ger hopp om livet känner jag!Idag lagade jag en ugnsbakad torskrygg med en otroligt god potatissallad som jag smaksatt med hemgjord solrospesto. I sommar kommer jag garanterat använda färskpotatis, men i brist på det tog jag i stället delikatesspotatis. Den passar riktigt bra både till fisken och att ha i potatissallader.

Ugnsbakad torskrygg med potatissallad och solrospesto

Ingredienser

  • 600 g torskrygg

  • 1 msk smör

  • salt

  • 700 g delikatesspotatis

  • 1 dl solroskärnor

  • 2 dl färska örter (förslagsvis basilika och persilja)

  • 1 dl olivolja

  • 1 msk citronsaft

  • mangold

  • körsbärstomater

  • 200 g räkor

  • 250 g sojabönor

Gör så här

    1. Lägg torskryggen i en ugnsfast form. Klicka ut en liten bit smör på varje fiskbit. Krydda med salt och peppar.

    2. Ugnsbaka i 175°C i cirka 15-20 minuter eller tills innertemeraturen når 48 C.

    3. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

    4. Rosta solroskärnorna i en torr panna.

    5. Lägg solroskärnor, färska örter, olja och citronsaft i en mixer. Mixa till önskad konsistens. Smaka av med lite salt.

    6. Dela den varma potatisen i bitar och blanda den med solrospeston. Går inte all pesto åt till potatissalladen, servera den i en skål till maten.

    7. Servera den ugnsbakade torsken med potatissallad, handskalade räkor, körsbärstomater och sojabönor.

    8. Häll upp ett glas vin och låt fredagsmyset börja!

Viner i olika prisklass till ugnsbakad torskrygg:

AUSSIE Great White Chardonnay

74,00 kr


Torr och fruktigt vitt vin med toner av stenfrukter, gröna äpplen och citrus. Vinet kan avnjutas både med och utan mat och serveras med fördel väl kylt. Trevligt vin på klimatsmart tetra.

Kim Crawford Sauvignon Blanc

159,00 kr


En ursprungstypisk, mycket fruktig och läcker Sauvignon Blanc från Marlborough. Smaken är torr och frisk med ihållande smak av passionsfrukt, tropiska frukter, färska örter, melon och grapefrukt.