Julkryddad fläskfilé med aprikoser.
Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Läs mer »Brysselkål har en given plats på julbordet.
Glöm de trista, överkokta och lätt beska sakerna man undvek som pesten! Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.
500 g brysselkål (gärna färska)
25 g smör
flingsalt
flytande honung
2 pkt bacon
1 st granatäpple
Ansa och skär bort fula blad från bryssekålen. Dela dem i tu. Lägg i en ugnsfast form.
Skär smöret i små bitar och fördela över. Strö flingsalt och flytande honung över brysselkålen.
Ugnsrosta i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills brysselkålen är helt mjuka.
Skär baconet i små bitar och knaperstekt i en stekpanna.
Dela granatäpplet och tag ur kärnorna.
Lägg upp de ugnsrostade brysselkålen tillsammans med bacon och granatäpple på ett fat.
89,00 kr
Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.
Recept: Linnéa Seidel
Prova att krydda fläskfilén med en rub gjord på julkryddor. Får du tag på vildsvinsfilé skulle jag rekommendera det. Det känns lite extra lyxigt så här till jul!
Läs mer »En krämig sill med smak av apelsin och senap som är snabb att blanda till. Låt gärna stå minst ett dygn innan den ska ätas.
Läs mer »Gravad lax är ett måste för mig på julbordet och kombinationen lingon, dill och apelsin blir oslagbar!
Läs mer »Linnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer »Istället för en mer klassisk saffranssill där allt är blandat i en skål valde jag att göra små snittar. Det är inte alls svårt men ser riktigt fint ut på julbordet.
Läs mer »