Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung.

Brysselkål har en given plats på julbordet.

Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung
Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

Argentina

Systembolaget nr:

1601808

239,00 kr


Glöm de trista, överkokta och lätt beska sakerna man undvek som pesten! Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål (gärna färska)

  • 25 g smör

  • flingsalt

  • flytande honung

  • 2 pkt bacon

  • 1 st granatäpple

Gör så här

    1. Ansa och skär bort fula blad från bryssekålen. Dela dem i tu. Lägg i en ugnsfast form.

    2. Skär smöret i små bitar och fördela över. Strö flingsalt och flytande honung över brysselkålen.

    3. Ugnsrosta i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills brysselkålen är helt mjuka.

    4. Skär baconet i små bitar och knaperstekt i en stekpanna.

    5. Dela granatäpplet och tag ur kärnorna.

    6. Lägg upp de ugnsrostade brysselkålen tillsammans med bacon och granatäpple på ett fat.

Las Moras Organic Chardonnay Reserve, Box 3 liter

239,00 kr


Ett ekologiskt, mångsidigt torrt vin från Argentina gjort på druvan Chardonnay. Smak av tropisk frukt, fat och vanilj. Passar även utmärkt till julbordets kallskurna och lax.

Recept: Linnéa Seidel