Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung.

Brysselkål har en given plats på julbordet.

Ugnsrostad brysselkål med bacon och honung
Las Moras Organic Chardonnay

Las Moras Organic Chardonnay

Argentina

Systembolaget nr:

266111

89,00 kr


Glöm de trista, överkokta och lätt beska sakerna man undvek som pesten! Här har brysselkålen ugnsrostats och serveras med både bacon och granatäpple.

Ingredienser

  • 500 g brysselkål (gärna färska)

  • 25 g smör

  • flingsalt

  • flytande honung

  • 2 pkt bacon

  • 1 st granatäpple

Gör så här

    1. Ansa och skär bort fula blad från bryssekålen. Dela dem i tu. Lägg i en ugnsfast form.

    2. Skär smöret i små bitar och fördela över. Strö flingsalt och flytande honung över brysselkålen.

    3. Ugnsrosta i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills brysselkålen är helt mjuka.

    4. Skär baconet i små bitar och knaperstekt i en stekpanna.

    5. Dela granatäpplet och tag ur kärnorna.

    6. Lägg upp de ugnsrostade brysselkålen tillsammans med bacon och granatäpple på ett fat.

Las Moras Organic Chardonnay

89,00 kr


Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Recept: Linnéa Seidel