Underbergs schweinhaxemacka.

Oktoberfest är inte sig likt utan Underberg och en rejälmacka. Här får du ett recept på Underbergs egen specialare.

Underbergs schweinhaxemacka
logo

4

Till fyra mackor:

Ingredienser

  • 400 g benfri fläskkarré eller fläsklägg

  • 2 tsk malen spiskummin

  • 2 tsk malen koriander

  • 1 krm timjan

  • 1 tsk chiliflakes

  • ½ tsk salt

  • 2 msk sirap

  • vatten

  • ½ dl bladpersilja

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 125 grader.

    2. Lägg fläskköttet i en ugnsfast form, klappa in alla kryddor och sirap.

    3. Häll vatten i formen så det täcker botten.

    4. Täck med folie och ugnsbaka 5-6 timmar tills köttet är helt trådigt och mört.

    5. Ta ut köttet ur ugnen, när det är färdigt ska det bara vara att dra med en gaffel i köttet så att det faller isär.

    6. Skala rödlök och strimla på mandolin. Lägg i isvatten minst 5 minuter, häll sedan av vattnet.

    7. Finstrimla bladpersilja och blanda med köttet.

Senapsmajonnäs:

Ingredienser

  • 1 dl grov senap

  • 2 dl majonnäs

  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

    1. Blanda grov senap och majonnäs, smaka av med salt och nymald svartpeppar.

    2. Halvera frallorna.

    3. Bred ett tjockt lager senapsmajonnäs på ena sidan, lägg på kött, rödlök, skivad picklesgurka och surkål.

Till servering:

Ingredienser

  • tyska Kaisersemmeln eller ljusa frallor

  • 200 g surkål på burk

  • picklesgurka, skivad

  • pretzels

  • senap, gärna tysk

Gör så här

    1. Servera gärna med extra pickles, pretzels och extra senap.

Underberg.

Underberg.


Vad är Underberg? Hur länge håller den? Och hur dricker man den egentligen? Här svarar vi på de vanligaste frågorna om Underberg.

Läs mer »