Våffla med Fireball, krämiga curryräkor och krispig sallad.
Instagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?
Läs mer »Homemade by Cecilia har skapat en våffla med smak av likören Fireball, som serveras med smörstekta persikor och annat gott.
En riktigt smarrig våffla skapad av matkreatören och bloggaren Cecilia Hagerling Larsson, känd som Homemade by Cecilia. I smeten ingår likören Fireball, vilken även får ge smak åt de smörstekta persikorna som serveras till våfflan. Detta serveras med färska hallon, glass, pekannötter och lite lönnsirap. Mums!
1 dl havregryn
2,25 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten (gärna mineralvatten, sägs bli frasigare då)
1/2 dl Fireball
2,5 dl mjölk
1 st ägg
50 g smält smör
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Rör i vattnet med en sked och vispa sen i Fireball och mjölk. Låt gärna smeten stå och dra ett tag, gärna över natten (det funkar med ca 30 min också men det blir mer smak ju längre våffelsmeten får dra).
Smält smöret och tillsätt smeten.
Vispa ner ägg och blanda till en jämn smet. Grädda i våffeljärn.
1 burk konserverade persikor
1 msk smör
1/2 dl Fireball
Skär persikorna i mindre bitar och stek på hög värme med en klick smör i en stekpanna.
När de fått lite färg häller du i Fireball och låter den koka in i persikorna.
färska hallon
lönnsirap
vaniljglass
pekannötter
Fördela persikor och hallon över våfflan. Skopa upp glass och ringla lönnsirap över våfflan. Strö över grovhackade pekannötter.
Instagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?
Läs mer »Gör Linnéas frasiga våfflor med silkeslen chokladglass och en otroligt god chokladsås smaksatt med päronlikör.
Läs mer »