Fireballvåffla med smörstekta persikor, glass och hallon.

Homemade by Cecilia har skapat en våffla med smak av likören Fireball, som serveras med smörstekta persikor och annat gott.

Fireballvåffla med persikor och hallon
Fireballvåffla med persikor och hallon
Fireball 70 cl
Fireball 70 cl

Fireball 70 cl

Kanada

Systembolaget nr:

83046

259,00 kr


logo

8 st

logo

1 h 0 min

En riktigt smarrig våffla skapad av matkreatören och bloggaren Cecilia Hagerling Larsson, känd som Homemade by Cecilia. I smeten ingår likören Fireball, vilken även får ge smak åt de smörstekta persikorna som serveras till våfflan. Detta serveras med färska hallon, glass, pekannötter och lite lönnsirap. Mums!

Våffelsmet:

Ingredienser

  • 1 dl havregryn

  • 2,25 dl vetemjöl

  • 0,5 tsk vaniljsocker

  • ½ tsk salt

  • 1 1/2 dl vatten (gärna mineralvatten, sägs bli frasigare då)

  • 1/2 dl Fireball

  • 2,5 dl mjölk

  • 1 st ägg

  • 50 g smält smör

Gör så här

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

    2. Rör i vattnet med en sked och vispa sen i Fireball och mjölk. Låt gärna smeten stå och dra ett tag, gärna över natten (det funkar med ca 30 min också men det blir mer smak ju längre våffelsmeten får dra).

    3. Smält smöret och tillsätt smeten.

    4. Vispa ner ägg och blanda till en jämn smet. Grädda i våffeljärn.

Fireballpersikor:

Ingredienser

  • 1 burk konserverade persikor

  • 1 msk smör

  • 1/2 dl Fireball

Gör så här

    1. Skär persikorna i mindre bitar och stek på hög värme med en klick smör i en stekpanna.

    2. När de fått lite färg häller du i Fireball och låter den koka in i persikorna.

Montering:

Ingredienser

  • färska hallon

  • lönnsirap

  • vaniljglass

  • pekannötter

Gör så här

    1. Fördela persikor och hallon över våfflan. Skopa upp glass och ringla lönnsirap över våfflan. Strö över grovhackade pekannötter.