Glöggtryfflar med Blossa glögg.
Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!
Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!
1 dl vispgrädde
270 g vit choklad
1 1/2 msk Xanté Cognac & Pear
200 g vit choklad till doppning
2 dl florsocker till garnering
Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.
Koka upp grädde i en kastrull.
Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.
Rör om tills all choklad smält.
Tillsätt Xanté och rör om.
Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.
Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.
Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.
Smält den i mikrovågsugn. 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.
Doppa tryffelkulorna i chokladen eller ta lite choklad på händerna och rulla tryffelkulorna så att det endast blir ett tunt lager.
Doppa i florsocker.
Låt stelna i kyl 30 minuter.
Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.
Hållbarhet ca 10 dagar.
276,00 kr
Xanté har en stor doft med stark päronkaraktär och ton av cognac. Smaken har en kraft och intensitet som hos en fin fransk cognac. En söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.
Bakom recepten står Ulrica Grahl som har skrivit boken Choklad för själen. Det är en bok på 112 sidor fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. Recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket och det är lätt att bli förälskad i dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar.
Receptfoton i artikeln: Fotograf Sebastian Ahlström.
Recept: Ulrica Grahl
Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Nedan följer recept på läckra Amarulatryfflar!
Läs mer »En vit chokladtryffel med härliga kolatoner från det brynta smöret. En skvätt cognac i tryffeln bryter perfekt av mot allt det söta. Rulla gärna tryfflarna i rostad kokos, hackade hasselnötter eller varför inte lite florsocker.
Läs mer »Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Testa gärna dessa underbara glöggtryfflar gjorda med Blossa glögg.!
Läs mer »