Vit pärontryffel med Xanté.

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!

Vit pärontryffel med Xanté
logo

20-25 st

logo

0 h 20 min

Chokladexperten Ulrica har tagit fram fyra julinspirerade chokladtryfflar. Här får du recept på smarrig pärontryffel med Xanté!

Vit pärontryffel med Xanté

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde

  • 270 g vit choklad

  • 1 1/2 msk Xanté Cognac & Pear

  • 200 g vit choklad till doppning

  • 2 dl florsocker till garnering

Gör så här

    1. Finhacka chokladen fint och lägg i en skål.

    2. Koka upp grädde i en kastrull.

    3. Häll den heta grädden över den finhackade chokladen.

    4. Rör om tills all choklad smält.

    5. Tillsätt Xanté och rör om.

    6. Låt tryffelsmeten stelna i kylen ca 1,5 timme.

    7. Rulla små tryffelkulor och låt dem återigen stelna i kylen 20 minuter.

    8. Finhacka chokladen till doppningen och lägg i en skål.

    9. Smält den i mikrovågsugn. 25 sekunder, ta ut o rör om, 25 sekunder, ta ut o rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad smält.

    10. Doppa tryffelkulorna i chokladen eller ta lite choklad på händerna och rulla tryffelkulorna så att det endast blir ett tunt lager.

    11. Doppa i florsocker.

    12. Låt stelna i kyl 30 minuter.

    13. Förvara sedan i kylskåp i burk med tätslutande lock.

    14. Hållbarhet ca 10 dagar.

Xanté Cognac & Pear

276,00 kr


Xanté har en stor doft med stark päronkaraktär och ton av cognac. Smaken har en kraft och intensitet som hos en fin fransk cognac. En söt smak med tydlig karaktär av mogna päron.

Ulrica Grahl

Bakom recepten står Ulrica Grahl som har skrivit boken Choklad för själen. Det är en bok på 112 sidor fylld av desserter, bakverk, tryfflar, fudge och andra godsaker som alla innehåller choklad. Recepten är enkla att lyckas med hemma i det egna köket och det är lätt att bli förälskad i dessa frestande och onödigt goda bakverk och munsbitar.

Receptfoton i artikeln: Fotograf Sebastian Ahlström.

Recept: Ulrica Grahl