Wraps med kyckling och parmesan.

Vad passar bättre som matsäck på picknicken än en matig wrap? Här är ett recept på wrap som fylls med en smakrik kycklingröra.

Kycklingwrap med CAMP Sparkling.
Camp Sparkling Brut

Camp Sparkling Brut

Frankrike

Systembolaget nr:

281415

39,00 kr


logo

4

logo

0 h 45 min

Koka kycklingen för att få en bra konsistens till röran. Vi har valt att smaksätta röran med paprika, parmesan och salladslök, men du kan förstås välja vilja smaker du vill.

Kycklingwrap:

Ingredienser

  • 2 st stora bröstfiléer

  • 2 st kycklingbuljongtärningar

  • 1 ägg

  • 1 msk dijonsenap

  • 1 msk vitvinsvinäger

  • 2 dl olja

  • 1 dl fint riven parmesan

  • 1 liten röd paprika

  • 1 stjälk blekselleri

  • 1 påse blandsallad

  • 2 st salladslökar

  • tortillabröd eller tunnbröd

Gör så här

    1. I en behållare för stavmixer tillsätter du ett ägg, dijon och vinäger. Mixa så att det blandas. Tillsätt olja i en strid ström medan du mixar tills du får en fin majonnäs. Smaka av med salt och eventuellt lite mer vinäger.

    2. Lägg kycklingbrösten i en kastrull och täck med vatten. Lägg i buljongtärningarna och koka upp. Låt kycklingen sjuda tills den är genomkokt, ca 15-20 min eller till ca 70°C innertemp. Ta upp kycklingen och låt svalna på en skärbräda.

    3. Banka kycklingen med en kavel eller liknande så att den blir trådig. Bryt isär kycklingen så mycket du kan och lägg i en bunke. Tillsätt fint skuren paprika, salladslök och blekselleri, riven parmesan och 3-4 msk majonnäs. Blanda och smaka av med salt.

    4. Grunda med lite sallad i brödet, lägg på kycklingröran och rulla ihop till wraps.

Servera med picknick-vänligt bubbel:

Camp Sparkling Brut

39,00 kr


CAMP Sparkling Brut är ett friskt och fruktigt bubbel på smart aluminiumburk. Perfekt när du bra vill ha ett glas och inte släpa på så mycket! Burken tar inte upp mycket plats och väger väldigt lite i sig. Du kan dessutom panta den på vägen hem.