Sydamerikansk
Här samlar vi härliga, inspirerande och klassiska recept från flera sydamerikanska länder och alla recept kommer med tillhörande vintips.
Huevos rancheros.
Huevos rancheros är en mexikansk frukosträtt men den passar utmärkt även till lunch eller middag. Här är ett recept från Lotta Lundgrens kokbok Laga mig.
Läs mer »Fugazzeta rellena - argentinsk blandning av pizza och focaccia.
En argentinsk rätt som kan liknas vid en dubbelbottnad pizza med fyllning emellan. Här blev det skinka, ost och lök. Sedan toppas allt med mera ost och lök.
Läs mer »Ceviche på gös med råa tomater och salsa på grillade tomater.
Mauritz Larsson Stormgaard har släppt en bok om utekök och bjuder på sitt recept på ceviche på gös med salsa på grillade tomater.
Läs mer »Locro - fyllig gryta med chorizo och butternutpumpa.
Locro är en fyllig gryta som har sitt ursprung i Sydamerika, långt före ankomsten av de spanska conquistadorerna. Det finns flera varianter på denna traditionsrika gryta, men den mest kända versionen är den argentinska som vanligtvis görs på fläskkött, ma
Läs mer »Klassisk argentinsk Chimichurri till grillmiddagen.
folk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.
Läs mer »Asado - grilla som i Argentina.
Asado är ett sätt att grilla kött och sydamerikanernas favoritmat. Matambre är en grönsaksfylld rulle av flankstek som du får receptet på här!
Läs mer »Empanadas à la Flavia.
Flavia ger här sitt bästa recept på delikatessen Empanadas. Servera dessa tillsammans med en god salsa och ett glas gott vin.
Läs mer »