Vin till lamm.
Lamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till.
Läs mer »Hur väljer man vin till kryddstark mat? Vad passar bäst att dricka till julmaten? Att kombinera mat och vin är en konst. Vår vinexpert Mats ger generella råd till hur du ska tänka vid vinvalet och konkreta vintips.
Lamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till.
Läs mer »Nyfiken på vin som passar till din semla? Satsa på ett sött vin som gifter sig väl med mandelmassans sötma. Vår dryckesexpert ger fyra goda vintips till semlor.
Läs mer »Många förknippar rosévin med ljumma sommarkvällar i goda vänners lag och något passande tilltugg. Men rosé är också ett ypperligt vin till mat.
Läs mer »Vi svenskar köper med glädje färska räkor för en extra trevlig kväll. Här hittar du rekommendationer på goda viner som passar perfekt till räkor.
Läs mer »Vinets dag är ett initiativ av Svenska Vinakademien och tanken är inte att dricka mer utan bättre vin. Så varför inte prova ett nytt vin dagen till ära.
Läs mer »Som vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs mer »Viner från Châteauneuf du Pape och viner från Bordeaux passar till samma mat, men det finns fler smakkompisar som kan vara bra att hålla reda på.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats ger dig tips på hur du väljer dryck till påskmaten samtidigt som du får flera dryckestips till de olika rätterna.
Läs mer »Rosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs mer »Vilt är både gott, magert och det mest miljövänliga kött vi kan äta. folk o folks dryckesexpert Mats hjälper dig att välja rätt vin till olika sorters vilt.
Läs mer »Det finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om tio goda viner till olika pastarätter.
Läs mer »Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.
Läs mer »Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.
Läs mer »Vår dryckesexpert lär dig att välja vin till thailändsk mat och ger tips på viner i olika prisklasser till kökets olika smakinriktningar.
Läs mer »Vi ger dig några enkla knep att använda när du ska välja vin på restaurang, så att du hittar ett vin som matchar maten.
Läs mer »I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger 5 tips på rött vin till olika fiskrätter.
Läs mer »Det finns en del fallgropar när man ska välja vin till vegetarisk mat. Vår dryckesexpert hjälper dig och tipsar om vin till 5 vegetariska rätter!
Läs mer »Det franska köket har en lång historia och tradition som fransmännen värnar starkt om. Här lär du dig mer om fransk mat och hur du ska tänka när du väljer vin.
Läs mer »Det mexikanska köket är ett av de mest etablerade internationellt. Vi lär dig att välja passande dryck till detta kryddstarka kök.
Läs mer »Att välja fel vin till sushi kan bli en obehaglig upplevelse. Lär dig att välja rätt och få tips på perfekta vin till den älskade sushin.
Läs mer »Dryckesexperten Mats har gjort en djupdykning bland högar av smågodis och en rad olika drycker och hittat 5 riktigt bra kombinationer.
Läs mer »Det finns få saker som förknippas med sommaren så mycket som svenska jordgubbar. Med vad ska man dricka för vin till jordgubbar?
Läs mer »Vad vi väljer för vin till grillmåltiden beror naturligtvis väldigt mycket på vad som grillas och vad vi har för tillbehör. Men här har ni några matnyttiga råd och rekommendationer.
Läs mer »Dryckesexperten Mats rekommenderar dryck till ostbrickan och garanterar ljuvliga smakkombinationer.
Läs mer »Den 14 oktober firas räkmackans dag. Dagen då vi firar räkmackan som har fått en speciell plats i svenskarnas hjärtan.
Läs mer »folk o folk har provat fram vilka viner som passar bäst till både naturell och tillagad hummer.
Läs mer »Många av våra läckraste råvaror och anrättningar har en riklig smak av umami, men denna välsignelse kan skapa stora problem i kombination med vin.
Läs mer »folk o folk har träffat stjärnkocken Marcus Samuelsson för att ta reda på hur man lättast grillar sig en god fiskmiddag.
Läs mer »Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i äppeldesserter.
Läs mer »Finns det något godare än att grilla en riktigt god köttbit när vädret tillåter? Här får du flera tips och rekommendationer på viner som passar utmärkt till olika typer av grillat kött.
Läs mer »På Medelhavets största ö präglas gatumaten dels av tanken på att ta tillvara allt, dels av att maximera antalet kalorier. För som alla vet blir utsökt mat bara ännu godare av att skickas i fritösen, särskilt när det är lardo istället för olja som puttrar.
Läs mer »