Vinkokta äpplen med mascarponekräm och havresmul.

Att servera inkokt frukt är en riktigt klassisk dessert. Här har jag gjort en härligt god mascarponekräm till som jag smaksatt med kardemumma. Sedan har jag toppat allt med havresmul.
Vinkokt äpple med mascarponekräm
Rating
4 portioner
20 min
4 äpplen
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
2 kanelstänger
1 krm muskotnöt
2 msk smör
2 dl havregryn
2 msk sirap
2 dl vispgrädde
250 g mascarpone
1 nypa kardemumma
1. Skala äpplena men behåll det lilla skaftet.
2. Blanda socker, vanilj, kanel, muskot och rödvin i en kastrull. Låt koka upp.
3. Lägg i äpplena och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills de mjuknat helt. Låt svalna i lagen.
4. Smält smöret i en stekpanna, häll i havregryn och sirap och blanda om väl.
5. Rosta havregrynen tills de får en gyllene färg. Ta av från värmen och låt svalna helt.
6. Vispa grädden lätt. Rör i mascarpone och kardemumma till en mascarponekräm.
7. Servera äpplena med mascarponekrämen och havresmulet. Toppa med lite färsk citronmeliss.
Systembolagsnummer: 87761 399,00 kr

Vad passar bättre till en äppeldessert med mascarponekräm än ett glas Calvados?

Linnéas middagsmeny:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager