Vi provar Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne - ett läckert dessertvin från Loire. Vår dryckesexpert Mats Claësson har tagit fram en pärondessert som passar utmärkt till!
Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne är ett underbart sött vin från druvan chenin blanc. Ta mig tusan, som ljuv nektar i strupen.
Provningen leds av folk o folks egen dryckesexpert Mats Claësson. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment, så det gäller att vara ute i god tid med beställningen.
Som tilltugg föreslår vi en god ost. Det kan både vara en lagrad hårdost, kittost, vitmögelost eller en mildare grönmögelost som med fördel serveras med en klick aprikosmarmelad.
En provning är normalt mellan 40–60 minuter lång.
NÄR? Provningen är inspelad och du kan se den när du vill.
PRIS? Provningen är kostnadsfri.
Du kan se receptet på pärondesserten här!
Frankrike
149 kr
Château de la Mulonnière Coteaux du Layon a la Faveur de l'Automne 2015 har en mycket nyanserad doft med inslag av röda äpplen. Detta söta vin har en smak med fint balanserande syra samt en fin intensitet och smaklängd där man finner både bakade äpplen, torkad mango, aprikos och nektarin samt ett litet stråk av nötter.
02.11.2022
Folk o folks dryckesexpert Mats Claësson bjuder här på ett underbart läckert recept på en dessert med päron som marinerats i vitt vin och bakat under ett täcke av mandelkräm.
Läs merDet förra vinet från Saget la Perrière blev tokhyllat av vinkritikerna - nu kommer nästa nyhet från vinmakaren i Anjou: en hyllning till hösten i form av ett dessertvin.
Läs merVår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs merEn gång i månaden väljer vår dryckesexpert Mats Claësson ut en dryck som får hans kräsna smaklökar att luta sig tillbaka i fullständig hänförelse. Denna gång för april 2024 får ett läckert vin från Loire stå i fokus.
Läs merDe vita vinerna görs helt och hållet på chenin blanc förutom ett vin där man även blandar in lite chardonnay.
Läs mer