Vit chokladpannacotta med granita.

En underbart avslutning på Alla hjärtans dag-middagen. Gör en granita som du använder som topping på en mjuk och krämig pannacotta med vit choklad.

Det kommer att bli granita över, vilket är helt perfekt! Nästa gång du känner för en drink, så har du nämligen huvudingrediensen redo i frysen! Skopa bara upp lite granita och lägg i ett fint glas, stick i ett sugrör och dekorera med mynta - fördrinken är fixad!
Vit chokladpannacotta med granita
Rating
2 portioner
20 min

Vit chokladpannacotta med granita

2 dl koncentrerad jordgubbssaft
2 dl vatten
1 dl rött vin (eller rosévin)
1 gelatinblad
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
80 g vit choklad
1. Börja med att göra granitan genom att blanda koncentrerad jordgubbssaft, vin och vatten i en burk, sätt på ett lock och ställ in i frysen över natten.
2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i cirka 5 minuter.
3. Värm grädde och mjölk i en kastrull, hacka chokladen och låt den smälta ner i den varma vätskan. Rör om ordentligt tills all choklad smält.
4. Krama ur allt vatten ur det blötlagda gelatinbladet. Låt det smälta ner i den varma grädden. Rör om väl.
5. Häll upp i små fina glas och ställ in i kylen i minst 4 timmar.
6. Precis innan servering, ta fram din granita. Använd en gaffel för att skrapa loss och toppa varje pannacotta med granita.
Systembolagsnummer: 86036 89,00 kr

Till chokladpannacottan serverar du detta italienska dessertvin med fina små bubblor och mycket fräsch eftersmak. Vinet har en söt, aromatisk och fruktig smak av päron, citrus och fläderblom.

Fler recept till alla hjärtans dag:

Alla hjärtans dag är på ingång! Jag hade storslagna planer på vilka recept som jag skulle göra till dena kärleksfulla högtid. Men så tänkte jag att huvudsaken är ju att man får spendera tid med den man älskar.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager