9 saker som du behöver på festivalen.

Livet på festival kräver viss planering. Vi har därför listat 9 prylar du behöver på festival och som kommer att förenkla och förgylla festivallivet.

Sommarkväll på festival

Sommar, ledighet och musik hör ihop. Nu är det högsäsong för festivaler och det finns någon för alla, allt ifrån folkmusik och opera till pop och rock. För att göra festivallivet lite enklare har vi gjort en lista på prylar som kan vara bra att ta med sig.

Solglasögon till festival

Solen i ögonen

Solglasögon är ett måste ifall vädret står på din och festivalarrangörernas sida. Men lämna dyrgriparna hemma. Här är ett tips på ett par med UV-skydd i klassisk pilotmodell från Haga Optik. Pris 199 kronor.

Evy Daily UV Face Mousse till festival

Skydd mot solen

UV-strålningen från solen uppnår rekordnivåer i sommar. På en festival är du oftast extra utsatt eftersom det kan vara svårt att uppsöka skugga när du står och kollar på dit favoritband. Det svenska företaget EVY har satsat på solskyddsprodukter i härlig mousseform. I november 2016 utnämndes EVY Daily UV face mousse till årets bästa solskydd i TARA Beauty Awards och enligt företaget själv rekommenderas deras produkter av hudläkare eftersom de ger extra bra skydd

Vattenflaska Klean Kanteen till festival

H20 i rikliga mängder

På festivaler är det mer än varannan vatten som gäller. Och håll inte på med engångsglas, de rymmer ju inget. Klean Kanteen har snygga flaskor i massor av läckra färger. Flaskan är tillverkad i rostfritt stål, korken av giftfri plast och pipen är gjord av gummi som är godkänd av Livsmedelsverket. Pris: 532 ml 229 kronor och 800 ml 249 kronor. Återförsäljare hittar du på nordiceko.se.

Didriksson jacka till festivalen

Om regnet kommer

Trots att regnet (nästan) har lyst med sin frånvaro i sommar är det bäst att ta det säkra före det osäkra och rusta sig för sämre väder. Didrikson är ett klassiskt företag som har skapat regnkläder i över 100 år. Deras regnrock i parkasmodell är lite längre bak, hardelad nederkant samt två låga fickor och är vind- och vattentät. 2 299 kronor och finns på Didriksons.com.

Keps till festival

Keps eller hatt

En keps eller hatt skyddar bra mot värmeslag och solsting, särskilt om den tropikvärme vi har haft hittills i sommar håller i sig. Det finns en uppsjö på marknaden. På rockkonserter säljs de ofta på plats, men stoppa för säkerhets skull ned en i packningen så att du inte står utan.

Wise shoe festival sko

Gummi-skor

Om det är sant att den svenske entreprenören bakom skomärket Wise var trött på att klafsa omkring i gummistövlar på festivaler låter vi vara osagt. Men vi är benägna att hålla med. Därför är dessa sneakers i gummi perfekta om det blir blött. Samtidigt som de är snygga, står de pall emot regnet. De finns i massor av roliga färger och finns på wisehoes.se för 1 100 kronor.

Vooni power bank till festivalen

Ladda batterierna

En festival som inte uppdaterats på sociala medier har inte hänt. Men mobilens mobilbatteri räcker inte alltid till. Lösningen på problemet stavas powerbank. Den här funktionella Vooni Stone Powerbank har snygg design och finns i två olika storlekar. Bilden visar den lilla för 199 kronor som kan ladda ett smartphonebatteri upp till tre gånger. Den större kostar 349 kronor och har två USB-portar för att kunna ladda två enheter samtidigt och klarar upp till sex smartphonebatterier. De säljs av coolstuff.se.

När nöden faller på

Toapapper!! Något ännu värre än långa toalettköer på festivalen är om toapapperet är slut när man äntligen står på tur. En reservrulle i packningen är därför inte fel. Den väger ju dessutom nästan ingenting heller.

Öronproppar till festival

Öronproppar

Höga ljudvolymer är inget ovanligt när du är på konsert. Att använda öronproppar kan då vara en bra idé, de silar bort det värsta. Du kommer att höra riktigt bra i alla fall och slipper ringande i öronen när musiken tystnat. Dessa kostar cirka 34 kronor och finns på flera av apoteken.

Festligt bål

Ladda upp för festivalen genom att samla vännerna och lyssna in er på festivalens band och artister. Gör det hela lite festligt genom att blanda till ett gott bål i härligt gult!

Explorer Gin

219,00 kr


Recept:

1 flaska Explorer Gin (70 cl)1 liter persikojuice3 liter Russian Water4 st färska persikor3 paket frysta hallon (à 200 g)Isbitar

Så gör du:

Blanda gin, juice och läsk i en stor skål. Skölj och halvera persikorna, ta ut kärnan och skiva tunt. Tillsätt hallon och persikoskivor i bålen och servera gärna med isbitar vid sidan om.

Recept på somriga drinken Explorer Ice Cream =>

Recept på smarriga drinken Exploring Gin Fizz =>