Månadens tips för en hållbar vardag.

Även om du tycker att hållbarhet är viktigt är det inte så enkelt att leva som man lär. Men det är alltid bättre att göra något än inget! Några tips.

Ruffino Cares

Vi vet, även om du tycker att hållbarhet är viktigt är det inte så enkelt att leva som man lär. När livet kommer emellan och orken tryter är det lätt att ta genvägar. Sänk kraven lite, det är alltid bättre att göra något än inget! Här kommer några små tips som kan göra stor skillnad.

Ruffino Cares

Tygpåsen, det enklaste tricket i boken.

Nyss höjdes skatten på platspåsar och det är inte ovanligt att du får betala sex-sju kronor för en i matbutikerna. Värt det? Knappast. Att minska din konsumtion av plastpåsar är nu alltså inte bara hållbart rent miljömässigt, det är hållbart även för plånboken. Skaffa ett par tygpåsar istället, det är både mer personligt och hållbart. 

Du vet den där lådan med gamla elektronikprylar och sladdar? Återvinn den!

Alla har den. Ingen vet riktigt varför. Lådan med din gamla osmarta telefon, skolminiräknare, klumpiga batterier och laddaren till kameran du tappade bort sommaren 2013. Du kommer inte använda något av det igen så det är lika bra att återvinna det. Mycket elektronik innehåller metaller och andra material som kan komma till användning igen. Det är ofta ont om dessa ämnen i naturen och processen med att utvinna dem är både energikrävande och ofta förorenande. 

Odla hemma och ge ekosystemet en hjälpsam knuff.

Om du har balkong eller en trädgård är det både mysigt och bra att odla lite växtlighet. Luften blir renare, insekterna fler och fåglarna gladare, fördelarna är många. Bina har det lite tufft just nu så satsa gärna på ängsblommor, lavendel, hägg och kärleksört, det älskar dem! 

Sen är det alltid smart att handla ekologiskt. Varför inte börja med en flaska Ruffino Chianti Organic?

Ruffino Chianti Organic, 750ml

99,00 kr


Det röda vinet Ruffino Chianti är en klassiker som har funnits på marknaden så länge vi kan minnas. Sedan årgång 2018 är vinet ekologiskt. Vinet är medelfylligt åt det lite lättare hållet med en fruktig och fräsch smak med inslag av körsbär, hallon och lakrits.

Om Ruffino Cares

Under 2017 började vår resa mot att bli ett mer hållbart företag. Ruffino Cares är ett initiativ som bland annat ämnar att reducera vårt miljöavtryck genom att släppa ut mindre koldioxid, använda mindre vatten och bara gödsla med naturligt gödsel. Det är en början, men vi vet att vi alltid kan bli bättre. Du kan läsa mer om allt vi gör under Ruffino Cares här

Ruffino Cares

Vad är Ruffino Cares?


Ruffino Cares är dels ett initiativ som ämnar att reducera vårt miljöavtryck, dels att ge tillbaks till samhället och uppmuntra ansvarsfullt drickande. 

Läs mer »