Chianti från Ruffino - ett riktigt kultvin.
Ruffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.
Läs mer »Årgång:
2021
Italien
Systembolaget nr:
231001
Produkttyp | Rött vin |
Systembolaget sortiment | Systembolaget ordinarie sortiment |
Alkoholhalt | 13,5 % |
Systembolaget nr | 231001 |
Volym | 750 ml |
Varumärke | Constellation |
Förslutning | Skruvkork i metall |
Förpackningstyp | Flaska |
Förpackningmaterial | Glas |
Region | Italy - Tuscany - Chianti |
Sockerhalt | 2,9 g/liter |
Druva | Merlot, Sangiovese |
Lagring | Vinner inte nämnbart på lagring |
Ruffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.
Läs mer »Linnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs mer »Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs mer »Vitlöksfräst spenat som bas, solmogna tomater, mozzarella, getost och parmesan på toppen. Här får du ett makalöst gott recept på pizza och vintips därtill.
Läs mer »Linnéa delar med sig av sitt bästa recept på hemgjord pizza och ger dig goda råd att tänka på när du bakar pizzan i ugnen.
Läs mer »Färska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs mer »En av Oskar Montanos favoritpizzor är Lasagna alla povera, en "fattigmanslasagne" skapad av pizzabagaren Ivano Vecchia.
Läs mer »Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Läs mer »Spänstig och lite småkaxig sparri. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs mer »Bruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Läs mer »Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Läs mer »Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs mer »Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs mer »Det italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs mer »Linnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.
Läs mer »Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs mer »Rigatoni all’amatriciana är en fantastiskt god pastarätt med väldigt få ingredienser som går snabbt att göra. Recept på Amatriciana med dryckestips hittar du här.
Läs mer »Sofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs mer »Recept på krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater. Perfekt både för fest och vardag.
Läs mer »Linnéas utsökta pasta med kyckling bara måste provas nu i höstdunklet. En riktigt krämig pasta med kyckling och riven parmesan kan lysa upp den mörkaste dagen.
Läs mer »Med ett riktigt bra pastarecept i rockärmen kan du enkelt trolla fram en lyxmåltid på mindre än 20 minuter. Perfekt om man får middagsgäster man inte riktigt räknat med eller när orken är på noll men man ändå vill äta gott.
Läs mer »Det här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott.
Läs mer »