Årgång: 2023
Italien
, Toscana
Systembolagets nr. 2310
99 kr
109 kr
| Produkttyp: | Rött vin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 13,5 % |
| Sockerhalt: | 2,9 g/l |
| Systembolagets nr: | 2310 |
| Volym: | 750 ml |
| Varumärke: | Ruffino |
| Region: | Toscana |
| Lagringspotential: | Vinner inte nämnbart på lagring |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | Glas |
| Förslutning: | Skruvkork i metall |
I allt arbete som sker på Ruffinos sex anläggningar i Toscana tar man stor hänsyn till miljön.
Läs merÄr det alltid vitt vin till fisk som gäller? Nej. I många fall är det minst lika bra med rosé eller rött vin till fisk. Dryckesexpert Mats guidar och ger tips på rött vin till olika fiskrätter.
Läs merDen 2 juni firas "Festa della Repubblica Italiana" – dagen då den italienska republiken föddes och son nu räknas som Italiens nationaldag. Vi firar såklart med italienskt vin!
Läs merVi älskar att prata om vin – men vi älskar lika mycket när andra pratar om vin. Här listar vi några viner som magasinet Livets Goda gett riktigt höga poäng i september 2024.
Läs merRuffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.
Läs merParet Nordin delar här med sig av ett av sina mest klassiska pastarecept – spaghetti alla carbonara, så som den gjordes av tant Gina på en osteria i Rom på 80-talet.
Läs merAtt gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.
Läs merEn av Oskar Montanos favoritpizzor är Lasagna alla povera, en "fattigmanslasagne" skapad av pizzabagaren Ivano Vecchia.
Läs merSofia Wood delar med sig av sitt bästa recept på rödvinspasta som innehåller en hel flaska rödvin. Det gör såsen förförisk, mustig och nästan köttig i tonen.
Läs merRigatoni all’amatriciana är en fantastiskt god pastarätt med väldigt få ingredienser som går snabbt att göra. Recept på Amatriciana med dryckestips hittar du här.
Läs merHemligheten ligger i kryddblandningen! Gör riktigt smarriga tacos med Fredagskockens recept på kryddmix, guacamole och salsa.
Läs merSpaghetti Carbonara är en riktig klassiker som man aldrig tröttnar på och här delar Katarina med sig av sitt bästa recept på den populära rätten.
Läs merDet är inte mycket som slår en riktigt god Bolognese och här får du ett recept med mycket vitlök och chili som ger lite extra sting till pastarätten.
Läs merFår det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs merPappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Läs merGnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Läs merBruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Läs merLinnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.
Läs merSpänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs merDet italienska köket kännetecknas av enkel och vällagad mat där linser är vanligt. Här är recept på Pasta Lenticchie - smakrik pasta med gröna linser.
Läs merFärska grönsaker och béchamelsås istället för tomatsås och köttfärs i denna fräscha, vegetariska variant av den klassiska italienska lasagnen.
Läs merI slutet av månaden när lönen gått åt till dyra krogbesök så är det svårt att få ihop ekonomin. Här får du recept på en god, billig och användbar tomatsås!
Läs merLinnéa delar med sig av sitt bästa recept på hemgjord pizza och ger dig goda råd att tänka på när du bakar pizzan i ugnen.
Läs merRecept på krämig kycklingpasta med parmesan och ugnsbakade tomater. Perfekt både för fest och vardag.
Läs merProva Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.
Läs merLinnéa har inför Alla hjärtans dag komponerat ihop en riktigt god öppen lasagne som går fort att laga. Så att man får mer tid för varandra.
Läs merPasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.
Läs merLinnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Läs merLinnéa har tagit fram en fyllig och värmande vegetarisk variant av chili con carne.
Läs merLinnéas utsökta pasta med kyckling bara måste provas nu i höstdunklet. En riktigt krämig pasta med kyckling och riven parmesan kan lysa upp den mörkaste dagen.
Läs merVågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Läs merDet här receptet är en riktig storfavorit. Marinaden kan man antingen lägga direkt på köttet en stund innan det serveras. Eller så kan man låta köttet ligga och dra i marinaden över natten, det blir också himla gott.
Läs mer