Tips inför årets fattigaste helg.

Årets fattigaste helg står för dörren och vi ger tips på hur du klarar dig igenom en period med tunnare plånbok.

En ledsen spargris för att illustrera årets fattigaste helg

Årets fattigaste helg närmar sig. Bakgrunden är förstås att vi precis har passerat årets fetaste månad. December innehåller både ett långt julfirande och ett intensivt nyårsfirande. Många får sin lön utbetald redan före julafton, men januarilönen kommer först i slutet på månaden. Förväntningarna inför dessa stora fester och det nya året är ofta på topp. Vi har precis passerat den mörkaste tiden på året och för första gången på sex månader blir dagarna åter längre och… ja, så mycket mer är det inte. Några minuter mer solljus om dagen märks först i mars. Det är inte så kul med några extra kilo runt magen, samtidigt som våra fluffiga nyårslöften möter den grå vardagen. Till detta ebb i plånboken. Hur härda ut?

Det bästa sättet att bli lycklig är att tänka så lite som möjligt på sig själv. Använd dina sista kronor till att köpa blommor till någon du tycker om. På byggvaruhuset Bauhaus får du fyra buketter tulpaner för 100 kronor. Vissa tror att män inte gillar att få blommor, men det är en myt. Alla människor gillar att få uppskattning.

Det näst bästa sättet sättet att bli lycklig på är att sänka sina förväntningar. När du är på krogen, ta den rätt du är minst sugen på. Att upptäcka något nytt är nästan alltid kul. Och många som bara äter sin favoriträtt blir ofta besvikna eftersom de tycker att “köttbullarna är godare på XXX-ställe” eller att de “smakar bäst hemma”. 

Den tredje bästa vägen till lycka är att inte jämföra sig med andra. När du bjuder på middag, tänk inte att du ska laga den mest fantastiska maten utan den enklaste och billigaste. Till detta kan du bjuda på slattarna som finns kvar sedan jul- och nyårsfesterna. Sprit och vin i halvtomma flaskor mår inte bra sett över tid, men kan bli en supergod drink eller en fin bål.

Och skulle du mot alla odds och trots folk o folks goda råd få en tråkig helg så acceptera att det är en del av livet. Efter årets fattigaste helg kan det bara bli bättre. Nu kör vi! 2018 kommer att bli det bästa året i våra liv.

Har du kvar glögg från julen? Så här kan du ta tillvara på den:

Blossa Ekologisk Vinglögg 750ml

99,00 kr


BLOSSA CREAM

1 dl Pastöriserad mjölk (i burk)2 dl Blossa ekologisk röd vinglögg  (eller Blossa ekologisk alkoholfri)

Blanda den pastöriserade mjöken med dubbla volymen glögg. Rör om ordentligt, gärna snabbt med matblender eller handvisp. Servera i glas på is eller som avec till kaffet.

VeganMindre socker
Blossa vit alkoholfri utan tillsatt socker

Blossa vit alkoholfri utan tillsatt socker

32,00 kr


ÄPPELVÄRMAREN

5 cl Blossa vit alkoholfri15 cl varm äppelmust1 tsk lönnsirap1 dl lättvispad grädde1 st kanelstång

Värm upp äppelmusten. Häll upp lönnsirap & glöggen i ett glas med fot alternativt handtag. Fyll upp med varm äppelmust. Lämna minst 1 cm för den lätt vispade grädden som du skiktar med sked på toppen. Riv kanel över grädden. Servera!